003.jpg

У театрі ім. Щепкіна пройшов яскравий і неповторний творчий звіт міста Суми.

Творчий захід, присвячений 80-й річниці утворення Сумської області, відбувся у рамках ІІ етапу обласного фестивалю народної творчості «Квітуй в любові і добрі, Сумщино, край благословенний!».

Учасниками свята стали керівники міста та області, представники підприємств і організацій та жителі міста.

Перед початком урочистої частини у фойє театру всі гості мистецького заходу мали можливість оглянути виставку робіт майстрів декоративно-ужиткового мистецтва.

На виставці, що мала назву «Сумські обереги: від витоків до сьогодення», були представлені традиційні народні обереги, виготовлені Заслуженими та творчими майстрами міста Суми, які включали в себе більше 40 рушників, п’яти великих фіранкових витинанок, витинанок-картин, колекції писанок Сумщини, дерев’яні тарелі, декоративні розписи, картини, оберегові ляльки мотанки. Унікальною перлиною виставки стало дефіле колективу Народного театру мод «Art’еlь moda» з колекцією дитячого одягу «Срібні роси».

Після огляду експозиції, міський голова Олександр ЛИСЕНКО зауважив, що такі заходи мають вагоме значення для збереженні культурної спадщини.

Потому розпочалася урочиста частина та концерт.

«Радий привітати всіх присутніх у цій залі, всіх, хто шанує творчість і надихається мистецтвом. Сьогоднішній творчий звіт міста Суми об’єднує тих, хто любить пісню, танці, народну творчість, – з таких слів розпочав своє привітання Олександр Лисенко. – Хотів би подякувати всім колективам за те, що ви зберігаєте українські традиції, українську ідентичність та культуру. За те, що ви виховуєте наших дітей на кращих українських традиціях, адже це стравне багатство народу, яке ми повинні берегти і примножувати».

Також керманич міста зазначив, що сьогоднішня концертна подія має важливе значення для мистецького життя міста та підкреслив, що творчий звіт вкотре доводить, що місту є ким пишатися.

Олександр Лисенко за активну участь у культурно-мистецькому житті міста Суми, значний внесок у розвиток культури і духовності суспільства, справу естетичного виховання підростаючого покоління та підвищення іміджу міста Суми на світовій культурній ниві відзначив Почесною відзнакою міської ради «За заслуги перед містом» ІІІ ступеня директора обласного краєзнавчого музея, Заслуженого працівника культури України Владислава ТЕРЕНТЬЄВА; Почесною грамотою міського голови – керівника Народного театру мод «Art’еlь moda» Ларису ВАНЄЄВУ та нагородив грамотами міського голови художнього керівника Палацу культури «Хімік» ПАТ «Сумихімпром» Тетяну КОЛЄСНІЧЕНКО, викладача циклової комісії «Видовищно-театралізовані заходи» вищого училища мистецтв і культури ім. Д. С. Бортнянського Олександра РЕШИТЬКА, учасницю художньої самодіяльності обласної клінічної лікарні Лілію ЧАЛУ.

Під час концерту було представлено понад 20 творчих номерів. Концертна програма радувала яскравими хореографічними номерами, високим рівнем майстерності обдарованих солістів, оркестровою грою на музичних інструментах, особливе враження на гостей залишили виступи танцюристів.

Справжньою нагородою за творчість сумських артистів стали бурхливі оплески глядачів.