003.jpg

В. о. міського голови Володимир ВОЙТЕНКО та начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій ШИЛОВ сьогодні перевірили перебіг капітального ремонту прибудинкових територій в районі буд. № 51В по вул. Іллінській.

Тут одразу приводять до ладу подвір’я  чотирьох багатоповерхівок, що розташовані по сусідству. За словами Віталія Шилова, попередньо на даній території замінили теплові та каналізаційні мережі. За два тижні планують завершити укладання плитки. На капітальний ремонт прибудинкових територій передбачено близько 5 млн гривень. При виконанні робіт, зазначив начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства, консультуються з місцевими жителями. На їхнє прохання, зокрема, відмовились від облаштування парковки.

Оновлення буде комплексним та включатиме, серед іншого, налаштування вуличного освітлення та реконструкцію розташованого неподалік футбольного поля.

Загалом із запланованих на поточний рік на капітальний ремонт 102 об’єктів, проекти зроблені по 92. Третина вже в роботі. На черзі прибудинкові території на Баранівці та на Хіммістечку.

Об’єкти, де вартість робіт перевищує 1,5 млн грн., за словами Віталія Шилова, скеровують на ProZorro.

Робота з приведення прибудинкових територій до ладу триватиме, запевнив в.о. міського голови, адже ініціатива «Євродвір» довела свою необхідність і залишається затребуваною серед сумчан.

«Ми будемо продовжувати цю роботу, адже це важливо створювати жителям міста комфортні умови проживання, та й самі сумчани просять це робити. Заявок усе більше й більше. Лише на останньому особистому прийомі громадян, який я проводив, 8 із 10 звернень стосувались впорядкування прибудинкових територій і стану будинків», – зауважив посадовець.

На поточний рік на капітальний ремонт прибудинкових територій, повідомив Володимир Войтенко, в міському бюджеті передбачено 60 млн гривень. У разі перевиконання міського бюджету, додав він, розглядатиметься можливість додаткового фінансування, що дозволить відремонтувати більше дворів, ніж планувалось.