004.jpg

Представники міської влади у Всесвітній день донора долучились до акції зі здачі крові.

«Нехай у нашому місті та в нашій країні кров проливається лише у таких приміщеннях і задля доброї справи, коли люди допомагають одне одному», – зазначив, вітаючи працівників обласного центру служби донорів, міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

Очільник міста навів статистичні дані, що підтверджують лідерство Сум у донорстві не лише в Україні, а й у світі. Кількість донацій на тисячу населення складає в місті 190, тоді як у Польщі цей показник дорівнює 40, у Франції – 50, у США – 100.

Задля підтримки донорського руху, на рівні міста встановлено ряд пільг для сумчан, котрі мають звання «Почесний донор України». За рахунок коштів міського бюджету їм надається 25% пільги при оплаті за житлово-комунальні послуги (без врахування доходів), право на безоплатний проїзд у комунальному електротранспорті, а також в останні два роки – щорічна одноразова матеріальна допомога, розмір якої у 2018 році становить 750 гривень.

З нагоди Всесвітнього дня донора Олександр Лисенко вручив директору обласного центру служби крові Наталії ТРОФИМЕНКО відзнаку Сумської міської ради «За майстерність», а Почесному донору Україні Валентині СІПКО-ПОКУЛЕНКО – Почесну грамоту міського голови.

Потому Олександр Лисенко та його перший заступник Володимир ВОЙТЕНКО долучились до здачі крові.

Очільник міста, для якого це вже звична справа, закликав сумчан не боятись бути донорами і приєднуватись до порятунку людських життів. Його підтримав і перший заступник, котрий разом із тим попросив жителів Сум робити побільше добрих справ на користь людям і місту.