0010.jpg

Напередодні Дня медичного працівника, яке відзначається щорічно у третю неділю червня, у театрі ім. Щепкіна відбулись урочисті заходи для медичної спільноти.

Від імені всіх сумчан медичних працівників привітав міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

У вітальному слові керманич міста підкреслив важливість роботи фахівців медичної сфери, які роблять все необхідне, аби щодня рятувати життя і здоров'я людей.

«Від всієї сумської громади та мене особисто прийміть щирі вітання із вашим професійним святом, Днем медичного працівника. Мабуть, цей фах обирають для себе ті, хто має бажання допомагати людям та дбати про їхнє здоров’я. Ваша справа – нелегка, але завжди почесна. Тож хочу подякувати за вашу благородну й таку необхідну працю, за те, що даруєте людям найдорожче – здоров’я, – звернувся з вітальним словом Олександр Лисенко. – Ваше професійне свято ми відзначаємо один раз на рік, втім слова подяки кожен з нас має говорити лікарям кожен день, адже за будь-яких умов, ви робите все можливе і неможливе, щоб рятувати наші життя і здоров'я. Нехай добро, дароване вами людям, повертається сторицею».

Очільник обласного центру побажав усім присутнім міцного здоров’я, благополуччя, йти в ногу з сучасними медичними реформами та щирої поваги і шани людей.

В обласному центрі зосереджені унікальні спеціалізовані відділення, новітнє обладнання. Тут не зупиняються на досягнутому, і щорічно впроваджують нові методики діагностики та лікування. Міська влада всебічно підтримує галузь охорони здоров’я, особливо на такому важливому етапі, як впровадження медичної реформи.

«Міська влада працює над відновленням та утриманням в належному стані медичних закладів. Сьогодні ми намагаємося покращувати матеріально-технічну базу лікарень, створювати нормальні умови лікування містян та умови праці для лікарів, для того, щоб медичні послуги для сумчан були на належному рівні», – зазначив Олександр Лисенко.

Потому він за багаторічну сумлінну працю в системі охорони здоров’я, високий професіоналізм, відданість лікарській справі та з нагоди Дня медичного працівника вручив Грамоти міського голови лікарю-неврологу Центру первинної медико-санітарної допомоги № 1 Ірині ФОМЕНКО, завідуючому зуботехнічною лабораторією міської клінічної стоматологічної поліклініки Анатолію ДУДЦІ, завідувачу відділенням променевої діагностики, лікарю-рентгенологу міській клінічній лікарні № 5 Наталії ДОРОФЄЄВІЙ, лікарю-отоларингологу поліклінічного відділення № 1 міської клінічної лікарні № 4 Олександрі РОВЕНСЬКІЙ, лікарю-інфекціоністу дитячого інфекційного відділення № 3 міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди Світлані КРУГЛЯК, старшій медичній сестрі урологічного відділення міської клінічної лікарні № 1 Аллі САВЧУК.