0012.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО зустрівся з працівниками ПАТ «Сумське НВО», які вийшли на акцію протесту з вимогою виплатити їм заборговану заробітну плату.

Керівництво міста, зазначив Олександр Лисенко, знає проблеми машинобудівників і в межах своєї компетенції намагається їх вирішити. Лише торік міська рада спрямувала до вищого керівництва держави чотири звернення відповідного змісту. Дане питання постійно розглядається на засіданнях міської комісії з питань забезпечення погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, реалізації державної політики щодо легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. За ініціативи міського голови на засіданні виконавчого комітету 12 червня заслухали інформацію керівництва ПАТ «Сумське НВО» щодо стану справ із вплатою заробітної плати на підприємстві.DSC02300

Очільник міста повідомив, що напередодні він звернувся до народних депутатів від Сумщини з проханням озвучити проблеми машинобудівників із трибуни Верховнгої Ради України.

Поспілкувавшись із протестувальниками на майдані Незалежності, Олександр Лисенко запросив ініціативну групу на перемовини для спільного визначення подальших дій.

У підсумку вирішили негайно скликати позачергову сесію міської ради з одним питанням порядку денного – прийняття Звернення до вищого керівництва щодо ситуації, яка склалась на підприємстві.

Також домовились про те, що працівники правового управління нададуть працівникам підприємства допомогу у підготовці позовів до суду.