0010.jpg

На Театральній площі відбулось відкриття ХVІІ Всеукраїнського фестивалю духової музики «Сурми України».

Вже традиційно у перший день фестивалю оркестри пройшли марш-парадом до обласного академічного театру ім. Щепкіна, де просто неба презентували глядачам перший спільний виступ і представили сольні візитівки.

Цього року своє мистецтво в рамках фестивалю «Сурми України» даруватимуть 12 колективів із різних міст України: військових і цивільних. Загалом майже 500 учасників.
Вже завтра оркестри ввіллються у програму святкування Дня Конституції України. Спочатку візьмуть участь в урочистій частині, потом пройдуть вул. Соборною, опісля виступлять по місту. Вхід на всі заходи вільний.

Своє вітання всім, хто зібрався на Театральні площі, міський голова Олександр ЛИСЕНКО розпочав зі слів подяки оркестрам, котрі прибули до Сум. Очільник міста пригадав, як через події на Сході України, впродовж двох років, у 2014 та 2015, цей захід не проводився. Але потому, зважаючи на побажання містян, його відродили. Відтоді, як повелось із 2000 року, наприкінці червня, коли держава відзначає величне свято – День Конституції України, Суми перетворюються на столицю духової музики.

Користуючись нагодою, очільник міста запросив сумчан і гостей міста завтра на стадіон «Ювілейний», де о 19:00 розпочнеться гала-концерт фестивалю і буде встановлено рекорд із найчисельнішого виконання «Молитва за Україну».

Для тих, хто не матиме можливості бути присутнім на заході, на Інформаційному порталі Сумської міської ради вестиметься онлайн-трансляція.