007.jpg

У Сумах проходять урочисті заходи з нагоди Дня Конституції України.

Зранку керівництво міста та області поклало квіти до могил загиблих учасників АТО на Центральному кладовищі, а потім посадовці взяли участь в масових святкових заходах у центрі міста.

З нагоди свята на майдані Незалежності вишикувалися учасники ХVІІ Всеукраїнського фестивалю «Сурми України» та урочисто були підняті Державний Прапор України, Прапор Сумської області та Прапор Сум.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО вітаючи гостей урочистостей з Днем Конституції України, пригадав багаторічну історію становлення української нації і прийняття Основного Закону України.

Звертаючись до присутніх він зазначив, що Конституція являє значну цінність для держави та її громадян. «22 роки тому депутати Верховної Ради України ухвалили цей надважливий Закон, який визначає права, свободи та обов’язки громадянина, як найвищої соціальної цінності. Конституція України сьогодні дає можливість побудувати заможну державу, розвинути громадянське суспільство. Адже важливо, щоб саме народ управляв своєю державою і так визначено нашою Конституцією. Тож, шануймо її, і з гордістю відзначаємо наше державне свято», – зазначив Олександр Лисенко.

Керманич міста подякував шановним гостям за те, що приєдналися до святкувань та зокрема учасникам Всеукраїнського фестивалю «Сурми України» за те, що завдяки їм місто на два дні поринає у чарівний світ духової музики.

Крім того, під час урочистостей відбулося вручення нагород сумчанам за активну громадську позицію, вагомий особистий внесок, багаторічну сумлінну працю та з нагоди Дня Конституції України.

Далі городяни, гості міста та посадовці рушили на покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, як символу національної свідомості, свободи та незалежності української нації.

Опісля духові оркестри пройшлися марш-парадом вул. Соборніою, даруючи присутнім на святі яскраві емоції від виконання музичних композицій.

Святкові заходи з нагоди державного свята продовжуються. Протягом дня учасники фестивалю «Сурми України» гратимуть на різних локаціях міста, а ввечері о 19:00 на стадіоні «Ювілейний» пройде гала-концерт за участі всіх духових оркестрів.