001.jpg

У Сумах на День Конституції України встановили новий рекорд із наймасовішого виконання «Молитви за Україну».

Другий день поспіль у Сумах проходить Всеукраїнський фестиваль «Сурми України».

У рамках святкування на стадіоні «Ювілейний» відбувся заключний концерт, до якого приєдналися музиканти з 12 колективів із різних міст України.

Під час гала-концерту майже 500 виконавців разом із глядачами заспівали урочистий музичний твір, тим самим встановивши новий рекорд України із найчисельнішого виконання «Молитва за Україну».

За свідченням керівника Національного реєстру рекордів України Лани ВЄТРОВОЇ, духовний гімн українців на стадіоні «Ювілейний» одночасно виконувало 9212 людей. Попереднє досягнення належало харків'янам. Рекорд був установлений торік. Тоді «Молитву за Україну» співали 4624 особи.

«Від усієї сумської громади дякую сурмачам за те, що приїхали до нас і подарували яскраве та незабутнє музичне свято. Отримана відзнака – це наше спільне досягнення і спільна перемога», – зазначив міський голова Олександр ЛИСЕНКО, тримаючи документ на підтвердження рекорду.

Керманич міста окремо подякував засновнику фестивалю, його незмінному головному режисеру-постановнику, народному артисту України, генерал-майору Володимиру ДЕРКАЧУ та урочисто вручив йому посвідчення «Почесного громадянина м. Суми».

Під час цьогорічного гала-концерту трапилась іще одна неординарна подія: один із глядачів привселюдно зробив пропозицію своїй дівчині, і вона погодилась.