0012.jpg

З нагоди відзначення третьої річниці створення Національної поліції України в Управлінні патрульної поліції та Сумському міському відділі поліції відбулись урочисті збори тих, хто служить громаді, оберігаючи спокій жителів міста.

Особисто привітав правоохоронців із професійним святом міський голова Олександр ЛИСЕНКО: «Бути працівником Національної поліції – це більше ніж робота. Це означає завжди бути готовими прийти на допомогу тим, хто її потребує, попередити біду, іноді ризикуючи власним життям. П’ять років тому правоохоронна система в Україні перетнула межу, після якої рештки довіри до неї було втрачено. Ви повернули цю довіру за три роки. До лав нової Національної поліції прибула професійно підготована молодь, принципова і чесна, яка своєю самовідданою працею написала новітню історію української поліції. В цей день хочу побажати усім і кожному з вас не втрачати сили духу, ентузіазму та наполегливості на складному і благородному шляху служіння людям і закону».

Очільник міста зауважив, що за останні роки до міської влади не надійшло жодної скарги стосовно роботи працівників Національної поліції. Олександр Лисенко назвав це ще одним свідченням професіоналізму та відповідальності поліцейських перед громадою. Він також нагадав про мужність і героїзм усіх працівників правоохоронних органів, які добровольцями пішли на Схід України.

За зразкове виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, відповідальність та дисципліну, наполегливість і самовіддану службу, Олександр Лисенко нагородив Почесними грамотами міського голови, грамотами та цінними подарунками кращих представників поліції Сум. Полеглих поліцейських вшанували хвилиною мовчання.

Долучився до привітання і заступник міського голови Максим ГАЛИЦЬКИЙ: «Непросто працювати в сьогоднішніх умовах, коли рівень зарплати не такий, як би хотілося мати, але ви, всі присутні в цьому залі, вирішили присвятити своє життя служінню людям. Це заслуговує поваги і шани усіх громадян, адже спокій людей залежить від вас».

Начальник Сумського відділу поліції ГУНП в Сумській області підполковник поліції Павло КАРАБУТА подякував особовому складу за роботу, побажав наснаги, професіоналізму, удачі та щоб робота завжди гідно була оцінена. А також зауважив, що міська влада постійно підтримує правоохоронні органи задля безпеки сумчан. Окремим співробітникам начальник міського відділу поліції вручив нові погони.

Привітали колег із професійним святом і керівник Управління патрульної поліції в м. Суми Олексій КАЛЮЖНИЙ, голова ради ветеранів відділу поліції Микола КЛІМАШЕВСЬКИЙ, голова координаційної ради учасників АТО при міському голові Андрій ТИМОФІЄВ та підполковник міліції у відставці Юрій ЗАБІЯКА.

Урочисті заходи закінчилися святковим концертом, який підготував творчий колектив обласної філармонії.