001.jpg

Міська влада розраховує в поточному році провести капітальний ремонт 103 прибудинкових територій.

Про це під час виїзного брифінгу повідомив міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

Зранку очільник міста разом із першим заступником Володимиром ВОЙТЕНКОМ, начальником управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталієм ШИЛОВИМ проінспектували перебіг даного виду робіт.

Спершу навідались до Курського мікрорайону, де триває облаштування двору біля п’ятиповерхового будинку № 21 по вул. Романа Атаманюка. Окрім цього подвір’я за одним заходом будуть відремонтовані прибудинкові території ще шести будинків: № 21/1, № 37, № 39, № 49, № 41, № 45. За словами начальника управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталія Шилова, фінансування ремонту даного блоку дворів забезпечено в повному обсязі. Ремонт однієї прибудинкової території обійдеться від 1 млн грн. до 1,2 млн гривень. Роботи планують завершити наприкінці серпня.

«Програма благоустрою прибудинкових територій буде продовжена. Депутати та самі мешканці постійно виходять з пропозиціями провести роботи на тому чи іншому подвір’ї. На основі їхніх побажань формується список, де враховуються потреби різних мікрорайонів, незалежно від того розташовані вони на околиці чи в центрі, і від того, будинки якої поверховості там є», – наголосив Олександр Лисенко.

Перший заступник міського голови Володимир Войтенко зазначив, що перебіг робіт по кожному об’єкту, як того вимагає очільник міста, суворо контролюється, а всі зміни в інфраструктурі двору узгоджуються з жителями.

«Міський голова закріпив роботи у цьому мікрорайоні за мною. Постійно виїжджаю на місце, контролюю перебіг. Роботи розпочались вчасно, виконуються якісно. При їх проведенні зважаємо на побажання мешканців», – зазначив Володимир Войтенко.

Опісля Курського мікрорайону посадовці навідались на подвір’я у середмісті, де оглянули території біля буд. № 32 по вул. Соборній та буд. № 15 по вул. Воскресенській. Зважаючи на те, що у першому випадку йдеться про історичний центр, вирішено було зробити замощення винятковим, використавши плитку різних кольорів.

За інформацією Віталія Шилова, наразі на різній стадії готовності 40 об’єктів. Зокрема в роботі територія біля буд. № 21 по вул. Івана Сірка. Начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства розвіяв сумніви жителів сусідніх будинків (буд. № 17, № 19) повідомивши, що там роботи розпочнуть щойно буде завершено заміну підземних мереж.

«Інформацію по прибудинкових територіях, які планується відремонтувати, ми відправляємо до КП «Міськводоканал» і ТОВ «Сумитеплоенерго». Якщо вони вважають за потрібне десь провести заміну мереж, то виконують дані роботи, і вже опісля ми виходимо на свій ремонт», – зауважив він.

Всього в поточному році міська влада розраховує капітально відремонтувати 103 прибудинкові території.

Торік було відремонтовно 72 двори. А загалом за три останні роки приведено до ладу майже 300.