006.jpg

Цього року на поточний середній ремонт автошляхів обласного центру, включаючи кошти Державного дорожнього фонду, виділено 100 млн гривень.

Якість ведення ремонту автошляхів тримає на контролі міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

Спільно з начальником управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталієм ШИЛОВИМ і директором КП «Шляхрембуд» Олександром ВЕГЕРОЮ очільник міста у середу проінспектував хід ремонтних робіт на дорогах по вул. С. Табали («Севєра»), вул. 20 років Перемоги та вул. Чернігівській.

Як зазначив міський голова, мета перевірки — переконатися в якості виконання ремонту автошляхів: «Для того, щоб усі роботи були виконані вчасно, у цьому питанні має бути жорсткий контроль. Тому я завжди особисто виїжджаю на об’єкти і контролюю процес».

Ремонт дороги по вул. С. Табали («Севєра») розпочали торік. Наразі роботи завершуються. Для того, щоб зˈєднати цю вулицю з вул. Володимирською, залишилось покласти близько 20 м асфальтного покриття. Останню планують зробити мінімум до повороту на вул. Римського-Корсакова.

Триває ремонт дороги й по вул. 20 років Перемоги. Дорогу на цій вулиці розширюють – у відповідності до проектної документації до 15 м і встановлюють бордюри. Ладнають дорогу за гроші державної субвенції, на її ремонт виділено 30 млн гривень.

Міський голова закликав сумчан у найближчі два тижні обмежити рух цією ділянкою. Разом із тим зауважив, що на деякий час вулицю доведеться зовсім перекрити для пересування автотранспорту. Також Олександр Лисенко повідомив, що на даній ділянці зроблять і тротуари.

Вирує робота з ремонту дороги і по вул. Чернігівській, вартість робіт – 7 млн гривень. Директор КП «Шляхрембуд» Олександр Вегера повідомив, що протяжність ремонтованої ділянки – 800 м, ширина – 24 м. Для того, щоб не утворювались колії після руху важковаговиків, тут уклали жорсткий асфальтобетон. За словами директора комунального підприємства, асфальт кластимуть і на підˈїзних шляхах. До того ж, планують обладнати велодоріжки. Протягом двох тижнів тут тривали підготовчі роботи: шляховики встановлювали бордюри та готували покриття під нижній шар асфальту. Верхній зроблять з асфальтобетону, виготовленого на новому асфальтному заводі. Олександр Вегера зазначив, якщо дозволить погода, ремонт завершать за два тижні.

Зі свого боку Олександр Лисенко назвав ремонт цієї дороги своєрідною репетицією, адже далі планують ремонтувати такі ж широкі вулиці обласного центру – вул. Харківську та вул. Прокофˈєва. Цього року тут мають провести підготовчі роботи до великих ремонтів.

Очільник міста запевнив, усі заплановані ремонти доріг стовідсотково будуть зроблені і виконуватимуться чітко, згідно з графіком.

Вже розпочався капітальний ремонт дороги по вул. Холодногірській. Далі планують ремонтувати автошляхи по вул. Володимирівській, вул. Санаторній, вул. Супруна, вул. Троїцькій та вул. Героїв Крут.