001.jpg

В. о. міського голови Володимир ВОЙТЕНКО по обіді оглянув хід проведення капітального ремонту мосту по вул. Горького.

«Міська влада зобов’язана зберігати та покращувати такі важливі об’єкти, – наголосив в. о. очільника Сум. – На капітальний ремонт мосту виділено 5372376 гривень. Шляхопровід буде повністю оновлений, це стосується як залізобетонних конструкцій, так і перил та огорожі».

Міст побудований ще у 1962 році, з того часу його капітальний ремонт ніхто не проводив. Володимир Войтенко відзначив що цей шляхопровід – частина однієї з центральних вулиць Сум, а тому ремонтувати його розпочали першим.

Замовником робіт є департамент інфраструктури міста, тож долучився до інспектування ремонту і його директор Григорій ЯРЕМЕНКО.

Згідно з висновками технічного обстеження, яке минулого року проводили фахівці Харківського національного автомобільного дорожнього університету, виявлено ряд дефектів: часткове руйнування асфальтобетонного покриття тротуарів, руйнування бордюрного огородження, захисного шару залізобетонної плити проїжджої частини та корозію металевих елементів.За словами директора департаменту, усі ці дефекти будуть усунені.

За планом у ході ремонту буде повністю замінене покриття на проїжджій частині та тротуарі. Також буде проведено антикорозійну обробку та відновлено пошкоджені металоконструкції, ще відремонтують залізобетонні конструкції. Планують зробити водовідведення, та кріплення укосів і конусів підвалин мосту.

Проводять ремонт фахівці ТОВ «Сумимостобуд», за кошти виділені з державного та міського бюджету. Як зазначив головний інженер компанії Андрій ГУЗЄВ, знизу мосту вже зроблена третя частина робіт, зокрема перекриті металеві сфери, далі на них нанесуть антикорозійне покриття.

«Ми розуміємо необхідність відбудови цього мосту в дорожній інфраструктурі міста. На даний момент цей обˈєкт включено до переліку пріоритетних інфраструктурних проектів на 2018 рік, тому ми будемо й надалі контролювати хід робіт, щоб вони завершилися вчасно, і були якісно виконані», – зазначив Володимир Войтенко.

Зараз міст функціонує у звичному режимі. Безпосередній ремонт на проїжджій частині планують розпочати з 1 серпня. З цього часу рух транспорту доведеться обмежити, про це буде повідомлено завчасно.

За словами в. о. міського голови, для того, щоб не було перепон для руху тролейбусів, прокладено нову тролею.

За сприятливих погодних умов капітальний ремонт мосту заплановано завершити у жовтні.