002.jpg

Очільник міста Олександр ЛИСЕНКО підписав Меморандум про співпрацю між Сумською міською радою та Народним урядом міста Сіньсян, провінція Хенань, (КНР). Офіційна зустріч китайської делегації та керівництва міста відбулась сьогодні, 24 липня, за участі заступників міського голови, керівників структурних підрозділів міської ради, народних депутатів, представників бізнес-кіл та науковців.

«Співпраця з містом Сіньсян дасть можливість Сумам активніше інтегруватися у світові транспортні шляхи й залучати іноземні інвестиції. Наразі наші міста вибудовують організаційну структуру для запровадження парадипломатичного, добре функціонуючого єдиного механізму», - наголосив Олександр Лисенко.

Окреслюючи можливі напрямки співпраці, старший консультант Народного уряду Сіньсян Чжан ГОВЕЙ зазначив, що уряд міста зацікавлений у налагодженні більш глибоких зв’язків із Сумами: «Реалізація спільних проектів в рамках Меморандуму сприятиме розвитку ділового співробітництва між містами на принципах рівності та взаємної вигоди». Він зауважив, що наразі уряд міста Сіньсян шукає можливості розпочинати проекти на рівні органів місцевого самоврядування.

Зі свого боку очільник міста запевнив, що Суми відкриті до нових ділових зв’язків. З метою забезпечення сприятливих умов для залучення інвестицій в економіку міста, підвищення інвестиційної привабливості, розвитку сучасної виробничої та ринкової інфраструктури, створення нових робочих місць, зростання надходжень до бюджетів усіх рівнів, Сумська міська рада виступила ініціатором створення індустріального парку в Сумах.

Олександр Лисенко ознайомив гостей з досягненнями та напрацюваннями міста в економічній, освітній та туристично-рекреаційній сферах. На зустрічі була присутня директор Бюро зовнішніх справ і туризму міста Сіньсян Цюй ХУН, яка також відзначила високий потенціал обласного центру в галузі туризму.

Оскільки положення Меморандуму відображає домовленість обох сторін докладати зусилля з пошуку нових напрямків реалізації співробітництва відбулось підписання договору щодо створення на базі СНАУ Центру високих технологій у сільському господарстві. Його задекларували ректор Сумського національного аграрного університету Володимир ЛАДИКА, директор інституту прикладної фізики Національної академії наук України Володимир СТОРІЖКО та генеральний директор «Європейського агрофізичного інституту» міста Сіньсян Сяо ЇДУН.

У рамках офіційного візиту до Сум, представники делегації відвідали підприємства ТОВ «ГУАЛАПАК УКРАЇНА» та АТ «ТЕХНОЛОГІЯ», завітали до Сумського державного університету та Сумського національного аграрного університету, де відбулось обговорення питань співпраці у сфері науки.

Зокрема, міський голова назвав підписання Меморандуму між містами Суми та Сіньсян кроком, що виведе місто на новий рівень розвитку і відкриє нові можливості.