004.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО зранку проінспектував перебіг робіт із благоустрою вул. Петропавлівська, в рамках якого тут з’являться зручні тротуари і дві оновлені зупинки громадського транспорту.

На проведення капітального ремонту тротуарів на даній вулиці, повідомив міський голова, цьогоріч із міського бюджету виділили 6,4 млн гривень. Департамент інфраструктури міста провів процедуру публічної закупівлі та уклав договір, згідно з яким запланували провести роботи на площі 7700 м2.

Наразі підрядна організація (ТОВ «Роад Констракшн») доладувала 1819,77 м2 на загальну суму 1,4 млн гривень.

Як розповів директор департаменту інфраструктури міста Григорій ЯРЕМЕНКО, капремонт тротуарів по вул. Петропавлівська планують завершити до осені. Одночасно з приведенням до ладу тротуарів, на даній вулиці капітально відремонтують дві зупинки громадського транспорту на загальну суму 178 тис. грн. (зі встановленням павільйонів).

Також розробляється проектно-кошторисна документація на озеленення газонів по вул. Петропавлівській.

«Якщо торік на поточний і капітальний ремонт тротуарів закладали 10 млн грн., то в нинішньому – вдвічі більше. Це було зроблено для того, аби вийти на стратегічні вулиці, серед яких і Петропавлівська. Прагнемо до того, аби відремонтувати в місті не лише дороги, а й тротуари. І робимо це, адже пішоходи теж мають право на нормальне пересування містом», – наголосив Олександр Лисенко.

Як зауважив очільник міста, до інспектування вул. Петропавлівська вдався, аби перевірити, чи якісно виконується ремонт, і чи виправлено недоліки, на які вказували раніше. Олександр Лисенко залишився незадоволений тим, як на деяких ділянках зроблені з’їзди з тротуару, а відтак, наказав Григорію Яременку, вимагати від виконавця робіт усунення хиб і повідомив, що перед остаточнім розрахунком із підрядною організацією ще раз виїде на місце.

На зауваження місцевого жителя щодо переносу зупинки, яка була біля каплиці «Прикордонникам всіх проколінь», очільник міста повідомив, що так вчинили за вказівкою патрульної поліції, адже такі об'єкти не можуть розміщуватись ближче ніж за 30 м до пішохідного переходу.

Окрім цієї вулиці ремонт тротуарів наразі відбувається по вул. Супруна, вул. Садова, вул. Ярослава Мудрого, сьогодні розпочались роботи біля Свято-Воскресенського кафедрального собору, а за кілька днів – і по вул. Іллінська.