0010.jpg

У Сумах розпочались роботи з благоустрою території навколо першої кам'яної споруди міста – Свято-Воскресенського кафедрального собору.

Під час брифінгу, що відбувся по обіді, в. о. міського голови Володимир ВОЙТЕНКО та директор департаменту інфраструктури міста Григорій ЯРЕМЕНКО детально розповіли про подальший хід робіт.

«Воскресенський собор не лише найдревніша споруда міста, а й унікальна архітектурна пам'ятка, – зауважив Володимир Войтенко. – Питання щодо приведення до ладу території навколо неї розглядалося давно, і от нарешті ми втілюємо наші плани в життя».

З міського бюджету на безпосереднє виконання робіт, замовником яких виступає департамент інфраструктури міста, було виділено близько 200 тис грн, виконавцем є ТОВ «Зеніт-брук». За планом бруківка буде двох кольорів – жовтого та бордового.

Як зазначив в. о. очільника Сум, спілкування з підприємцями і благодійниками міста, щоб ті долучались до благоустрою таких визначних памˈяток, розпочалось давно. Відгукнулись на прохання міської влади генеральний директор ТОВ «Керамейя» Іван ТЕЛЮЩЕНКО та голова обласного об'єднання організацій роботодавців Євген ЛАПІН.

Цей проект Володимир Войтенко назвав цілковитим зразком повної співпраці влади, благодійників і церкви. Він також зауважив, що роботи погоджені з усіма обовˈязковими інстанціями, в тому числі з архієпископом Сумським та Охтирським УПЦ КП Мефодієм.

Свій благодійний внесок у цю справу зробила й єпархія.

Протоієрей Петро ПОПАДИНЕЦЬ подякував керівництву міста та благодійникам за допомогу в облаштуванні території навколо святині: «Здебільшого єпархія самотужки проводить поточні ремонти та обладнує навколишню територію, але це не вирішує повністю ті проблеми, які є на сьогодні. Зараз, спільними зусиллями, тут робляться реальні справи, за які будуть вдячні і віряни, і всі жителі Сум».