0010.jpg

Сьогодні міський голова Олександр ЛИСЕНКО взяв участь в урочистих заходах з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України.

На головній площі Сум зібралися керівники міста та області, представники громадських організацій та політичних партій, трудових колективів і навчальних закладів міста.

У супроводі військового оркестру урочистою колоною учасники святкувань рушили вулицею Героїв Сумщини до ошатного скверу біля фонтану «Садко», де встановлено головний флагшток міста. Попереду – Державний Прапор України, який несла молодь.

На цьому знаковому місці і відбулася церемонія підняття Державного Прапора України. Полотнище Національного стягу гордо замайоріло над містом та людьми. Прозвучав Гімн України, який підхопив загал сумчан.

Усіх присутніх на урочистостях привітав голова міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

Керманич обласного центру зазначив, що мить, коли підіймається прапор України та звучить Державний Гімн – це момент піднесення, що сповнює серце гордістю за рідну державу, натхнення і бажання жити і працювати на її благо. За незалежність, самостійність боролися цілі покоління українських патріотів, тож він закликав шанувати пам’ять усіх, хто поклав своє життя за синьо-жовтий стяг.

«Нині одночасно в усіх містах України під Національний Гімн піднімається Державний Прапор. Це свідчить про єдність та соборність нашої країни, – наголосив Олександр Лисенко. – Державний прапор нині є в кожній сумській домівці, в кожній квартирі, на кожному подвір’ї. Але найголовніше, що ці два кольори – синій та жовтий – у серці й у душі кожного з нас!».

За особисту мужність і самовідданість, виявлені під час виконання військового обов’язку, міцну військову дисципліну, вірність Військовій присязі та з нагоди Дня незалежності України керівництво міста та області відзначили низкою нагород та відзнак учасників бойових дій, представників громадських організацій: «Спілка ветеранів АТО Сумської області», «Спілка учасників АТО 27 реактивної артилерійської бригади», «Сумська міська організація української спілки ветеранів Афганістан (воїнів-інтернаціоналістів)», «Сумська спілка учасників АТО», «Спілка учасників АТО 15 окремого мотопіхотного батальйону», «Захисник народу України».

За гарною традицією вісім юних сумчан отримали з рук керівників міста та області паспорти громадянина України нового зразка. Очільники побажали молоді бути справжніми патріотами своєї держави.

«Отримання паспорту – це старт у доросле, відповідальне життя. Я відчуваючи себе частиною великого народу, пишаюся тим, що ходжу землею Богдана Хмельницького, Григорія Сковороди, Івана Франка, Василя Стуса. Запевняю, що докладу всіх зусиль, аби ідеї цих великих українців втілилися у реальність, – зі словами відповіддю до всіх присутніх звернувся учень 11 класу школи № 7 Костянтин ЛАХМАТОВ.