003.jpg

Сьогодні сумчани відзначають день народження держави – 27-му річницю Незалежності України.

Ранок розпочався з вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні біля пам’ятного знаку та Героїв, які загинули, захищаючи суверенітет нашої країни на Сході.

В урочистостях взяли участь керівництво міської і обласної влади, духовенство, військовослужбовці, учасники АТО, волонтери, представники громадських організацій та мешканці міста.

До заходів долучився міський голова Олександр ЛИСЕНКО. Він зазначив: «У цей день особливо важливо нагадати усім про ту ціну, яку заплатили наші Герої за правду і волю, тож треба згадувати всіх, завдяки кому ми сьогодні маємо шанс будувати майбутнє нашої країни».

Покладанням квітів та спільною молитвою присутні вшанували пам'ять полеглих бійців, які у різний час відділи своє життя у боротьбі за незалежність України.

Потому учасники святкувань урочистою колоною у супроводі військового оркестру рушили до центра міста.

Головне дійство продовжилось біля пам'ятника генія нашого народу – Тарасу Шевченку. Саме тут Олександр Лисенко привітав сумчан та гостей міста з найголовнішим національним святом країни – Днем Незалежності і відзначив, що Український народ з-поміж інших націй завжди вирізнявся дивовижною волелюбністю, прагненням свободи і незламною силою волі. І зараз ми так само, як і багато років тому, змушені відстоювати державний суверенітет країни, обороняти її територіальну цілісність та захищати наше право жити на рідній землі.

«У цей святковий день ми маємо усвідомити, що кожен з нас – частина великої держави, пишаємося її досягненнями, подвигами українського народу. День Незалежності – не лише державне свято, але й особисте свято кожного з нас, адже тільки у самостійності та достатку кожного громадянина полягає сила і незалежність всієї держави, – наголосив очільник обласного центру. – Щиро бажаю всім нам бути свідомими та щасливими громадянами у нашій вільній, могутній, європейській державі!»

Опісля усіх присутніх вітали творчі колективи, а найменші учасники святкового зібрання читали гарні вірші про Батьківщину, співали пісні, говорили про те, що цей день, як ніякий інший єднає усіх українців.