006.jpg

З нагоди 363-ї річниці з часу заснування міста Суми в обласній філармонія відбулась Урочиста сесія.

На неї завітали знані містяни, керівники підприємств та організацій, військові та родини загиблих учасників АТО, керівники області, депутати міської ради, ветерани Другої Світової війни, представники Сумського земляцтва в м. Києві, гості з Харкова та Кутаїсі (Грузія), президент благодійного об’єднання «Help Point Sumy» Маріанне ПІФФАРЕТТІ.

Вітаючи присутніх із цією визначною датою, Олександр ЛИСЕНКО насамперед подякував усім містянам за їх невтомну щоденну працю. Він наголосив, що головна цінність і надбання Сум – його жителі: ті, хто стояли біля витоків і ті, хто всі ці 363 роки розбудовує його.

«Суми молодіють, незважаючи на солідний вік. Цю силу та енергію вливаєте в рідне місто ви, сумчани – і ті, що народилися і виросли тут, і ті, хто приїхав і залишився назавжди, – наголосив очільник обласного центру. – Завдяки нашим спільним зусиллям, завдяки порозумінню і співпраці влади, бізнесу, громадськості ми досягаємо нових висот, зміцнюємо звˈязки з містами інших країн світу».

Очільник Сум відзначив керівників, а в їх особі і трудові колективи, всіх промислових та комунальних підприємств, будівельних компаній, вищих навчальних закладів, а також підприємців, освітян і медиків, військових. Особливі слова вдячності звучали на адресу ветеранів Другої світової війни та сьогоднішніх захисників – учасників АТО. Усіх визволителів, які віддали найдорожче – життя, присутні вшанували хвилиною мовчання.

Щодо пріоритетів на майбутнє, то, за словами міського голови, вони незмінні, – місто й надалі йтиме шляхом утвердження європейських стандартів і цінностей, що покликані створити максимально комфортні умови для проживання кожного жителя Сум.

До привітань очільника обласного центру на адресу сумчан приєднались перші заступники голів обласної державної адміністрації та обласної ради Вадим АКПЕРОВ та Анатолій РІЧКАЛЬ.

Завітали на Урочисту сесію й видатні земляки – діячі мистецтва, культури, спорту, представники органів місцевого самоврядування. З нагоди свята міський голова відзначив їх нагородами державної та місцевої ваги. А 12 ветеранам-прикордонникам із числа учасників АТО Олександр Лисенко вручив ордери на квартири.

Ще одна особистість, яку сумчани не могли обійти своєю увагою цього дня, Іван Харитоненко. Містяни на чолі з міським головою, його заступниками та керівниками структурних підрозділів міськради поклали квіти до підніжжя памˈятника видатному земляку.

Опісля всі присутні стали глядачами параду військової, спеціальної та комунальної техніки, що вже вдруге проходить у рамках відзначення Дня міста. Також середмістям проїхали учасники мотофестивалю «За цілісність та єдність України».

Список нагороджених