005.jpg

Сьогодні зранку в сумських школах стартував новий навчальний рік.

Як повідомили, в управління освіти і науки, свої двері для 27,5 тисяч учнів гостинно 9075 класів підпорядкованих управлінню освіти і науки міської ради.

Уперше до школи завітали 3359 першачків, які здобуватимуть знання у 119 класах, 1150 учнів 11-х класів – у 43 класах.

Новий навчальний рік у місті розпочали з квестів, флеш-мобів, ігрищ для дітей. Після урочистостей педагоги провели для школярів тематичні уроки у відповідності до методичних рекомендацій Міністерства освіти і науки України. Цього ж дня розпочали заняття й у закладах дошкільної освіти.

У Сумах прагнуть йти в ногу з часом, тому осучаснюють підхід до урочистостей. Кілька років поспіль перший та останній дзвоники проводять без традиційних лінійок та не навантажують свято промовами посадовців. А відтак, і міський голова Олександр ЛИСЕНКО розпочав сьогоднішній день на робочому місті, а вже опівдні, відкриваючи STEM-центр у школі № 7, користуючись нагодою, переглянув як підготували заклад до старту Нової української школи.

«Як покращили матеріально–технічну базу, як краще організувати учбовий процес, налагодити співпрацю учителя та учня, як зробити так, аби вчителі мали змогу працювати в комфортних умовах, – саме такими питаннями мають піклуватися посадовці, коли ті відвідують освітянські заклади, – зазначив Олександр Лисенко. – І зараз це кажу і в наступному році буду це казати. Всі депутати, які хочуть відвідати свято Першого дзвоника, приходьте та реальними справами допомагайте, а не заважайте учбовому процесу, не затягуйте час проведення урочистостей, не створюйте такої ситуації, коли через ваші виступи школярі довго стоять під сонцем».

Додамо, що з 1 вересня всі школи міста розпочали реалізацію концепції «Нова українська школа». На впровадження якої спрямували понад 20 млн грн. з різних джерел надходження – міського бюджету, субвенції з державного бюджету та дотації з обласного бюджету. Кошти витрачено на придбання шкільних меблів (комплекти учнівських столів, парт, комп’ютерні столи, шафи, куточки творчості, фліп-чарти, комплекти пуфів, тощо). Крім того, проведено ремонтні роботи в кабінетах початкової школи, де навчатимуться першачки. Всього на проведення капітальних ремонтних робіт використано понад 43 млн гривень.