0010.jpg

На честь святкування Дня фізичної культури і спорту в обласному академічному театрі ім. Щепкіна відбулися урочистості за участі спортивної еліти Сум та гостей міста.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО щиро привітав спортсменів і ветеранів спортивного руху й зазначив: «Суми – місто, що розвиває багато видів спорту і завжди показує кращі результати. Ми пишаємося нашими чемпіонами і розуміємо, що спортивні досягнення – це величезна праця, як спортсменів, так і тренерського складу. Задля примноження спортивної слави міста, нині розвиваємо в Сумах як професійний спорт, так і любительський: облаштовуємо біля будинків спортивні майданчики, підтримуємо фінансово ДЮСШ».

Він подякував спортсменам, котрі нині примножують славні традиції сумської спортивної школи, на чиєму прикладі зростають юні чемпіони. «Своєю працею ви підвищуєте престиж нашої держави та авторитет Сум, доводите всьому світові, що Україна вміє перемагати», – наголосив він.

Олександр Лисенко згадав змагання з біатлону, під час яких сестри Віта та Валентина Семеренки написали на державному прапорі України чотири літери – Суми: «Це саме той вияв патріотизму, який варто ставити за приклад у підготовці спортивного резерву та вихованні нових талантів».

За особливі спортивні досягнення, вагомий внесок в розвиток фізичної культури та спорту та з нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту очільник міста нагородив працівників галузі і спортсменів нагрудними відзнаками, грамотами подяками та цінними подарунками.

Долучилися до привітань та нагородження й перший заступник Володимир ВОЙТЕНКО та профільний заступник міського голови та Віра МОТРЕЧКО.

«Дякую за терпіння та копітку працю тренерам, котрі виховують нове покоління олімпійських чемпіонів. На вас покладено чи не найскладніше завдання: роздивитись в дитині спортивні здібності та розвивати їх. Бажаю всім миру, міцного здоров’я, добра та нових спортивних досягнень», – звернувся до тренерів та викладачів фізичної культури Володимир Войтенко.

За словами профільного заступника очільника міста Віри Мотречко, загалом фізкультурно-оздоровчою діяльністю охоплено близько 52013 жителів міста.

До послуг сумчан чотири стадiони, вісім плавальних басейнів, шість лижних баз, кiнноспортивна база, 74 спортивних зали, 134 площинних спортивних споруд, 92 примiщення для фiзкулътурно-оздоровчих занять, легкоатлетичний манеж, 2 веслувально-спортивних баз, 25 критих тирів.

«Ми пишаємося тим, що в надскладних умовах наші спортсмени з гордістю несуть прапори України та Сум на міжнародних аренах. Пишаємось кожним, на честь перемоги якого лунає гімн нашої держави», –зауважила заступник міського голови та побажала присутнім здоров’я, невичерпного оптимізму, наснаги, та перемог в усіх справах.

Нагородження кращих спортсменів міста, тренерів, викладачів фізкультури спортивних шкіл та ДЮСШ супроводжувалось хореографічними виступами дитячих ансамблів. Також свій талант спортивній еліті міста дарував знаний земляк – Василь ЖАДАН.