003.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО та в. о. начальника відділу охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО побували у міській клінічній лікарні № 1, де, вперше з часу відкриття закладу, капітально відремонтували обидва ортопедично-травматологічні відділення.

Зміни торкнулись кожного приміщення – від підлоги до стелі (із заміною комунікацій, вікон, дверей). Для пільговиків облаштували палати підвищеного комфорту з окремим санвузлом та іншими зручностями. Відділення (на 30 ліжок кожне) ремонтували по черзі, загалом роботи тривали близько чотирьох місяців. На них з міського бюджету спрямували майже 1,9 млн гривень.

«Я завжди наголошую на тому, що успішність лікування залежить не лише від лікаря, а й від тих умов, в яких хворий перебуває. Тож сподіваємось, що умови, які створені у нашому закладі, сприятимуть скорішому одужанню пацієнтів», – зазначила головний лікар міської клінічної лікарні № 1 Валентина ДОМІНАС.

Наразі в лікарні ремонтують деякі приміщення гінекологічного відділення, лагодять та утеплюють дах над операційними, завершили облаштування операційної під ангіограф.

Як повідомила в. о. начальника відділу охорони здоров’я Олена Чумаченко, у поточному році лише з бюджету розвитку на проведення капітальних ремонтів у медичних закладах виділено майже 7 млн гривень.  Оновлювати заклади медичної галузі міській владі допомагають і благодійники.

«Медична галузь – одна з найголовніших, тому ми зі свого боку і надалі знаходитимемо можливості, аби приділяти їй більше уваги, бо здоров’я людини найбільша цінність, – наголосив Олександр Лисенко. – Немає жодної лікарні в місті, в якій би в цьому році не відбувались капітальні ремонти. Йдеться не лише про ремонти палат, коридорів, інших приміщень, а й про впровадження заходів з енергозбереження. Сумчани повинні отримувати медичні послуги в комфортній лікарні за допомогою сучасного обладнання під наглядом професійних лікарів, які отримують за свою роботу нормальну заробітну платню – і наше завдання, як міської влади, забезпечити ці умови».

Наведенням ладу винятково всередині медичних закладів, як і обіцяв раніше керманич Сум, не обмежуються. Поруч з міською клінічною лікарнею № 1 уже завершили ремонт автошляху, а незабаром зі сторони закладу з’явиться новий тротуар. Також покращили доїзд до лікарні: тепер її можна дістатись із центру міста комунальним транспортом, а ще виїхати з неї приватним автобусом № 1, який до цього минав лікарню лише на шляху по вул. Гамалія.