0012.jpg

Відбулось нагородження переможців і призерів міського творчого конкурсу до Дня журналіста.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО подякував конкурсантам, а в їхній особі всім журналістам, за професіоналізм та об’єктивність у висвітленні діяльності органів місцевого самоврядування.

«Ви виконуєте важливу роботу, виступаючи своєрідним посередником між нами і громадою, доносячи до сумчан інформацію про те, як працює влада. Ми дотримуємось такої думки: чим більше люди знають про те, що ми робимо і про наші плани, тим краще вони розуміють цю роботу і можуть її оцінити», – зазначив очільник міста.

Голова організаційного комітету конкурсу, перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО наголосив на тому, що критичні журналістські матеріали також заслуговують на увагу та заохочення, адже, критикуючи владу, журналісти тим самим спонукають її зосередитись на тому чи іншому питанні.

«Трапляється, що ми десь щось недогледіли, і тоді, ви акцентуючи увагу на цьому, змушуєте нас відреагувати», – сказав посадовець.

Заступник голови організаційного комітету конкурсу, директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна КОХАН повідомила, що цьогоріч департамент започаткував чимало проектів, і журналістський конкурс є одним із них. Журналісти подали 15 матеріалів: сім – у номінації «Друковані ЗМІ» та вісім – у номінації «Електронні ЗМІ». П’ять робіт не відповідали тематиці, прописаній у Положенні про проведення щорічного міського творчого конкурсу до Дня журналіста, тому не були допущені до голосування. Решта потрапили під ретельний розгляд організаційного комітету, до складу якого ввійшли знані у журналістському середовищі люди.

«Ми розробили критерії оцінок. Враховували такі важливі показники, як дотримання журналістської етики, компетентність у тематиці, достовірність, об’єктивність, неупередженість. Відзначали професійність, глибину підходу», – зазначила Антоніна Кохан.

У номінації «Друковані ЗМІ» І та ІІ місця посіли матеріали Світлани ШОВКОПЛЯС «Прогноз на завтра: життя серед сміття. Ситуація у Сумах» і «Картка сумчанина, робот-регулювальник і «розумні» зупинки – недалеке майбутнє Сум», ІІІ місце – робота Наталії ГОНЧАРУК «Квартальні, що змінюють місто».

У номінації «Електронні ЗМІ» оргкомітет віддав першість матеріалу Олександра БАБУРОВА «Парадний портрет у радіоінтер’єрі»: «Людмила Кириченко», ІІ та ІІІ місця – роботам Альони ЩЕРБАКОВОЇ «Ризикований експеримент від СТС: велосипедом на роботу», «Міський пляж: якому депутату не вдалося виграти тендер на будівництво?».

Переможці та призери отримали Почесні грамоти міського голови та за І місце планшет, за ІІ – електронну книгу, за ІІІ –  PowerBank.

Представник організаційного комітету конкурсу, голова обласної організації Національної спілки журналістів України Віктор БОЙКО наголосив на тому, що він із колегами оцінювали роботи максимально об’єктивно та зауважив, що, чим більше конкурсів, тим краще.

Інший представник оргкомітету, член правління ГО «Сумський прес-клуб» Алла ФЕДОРИНА також висловилась за проведення подібного роду творчих змагань для журналістів, адже, за її словами, представників цієї професії в основному лають, але й вони потребують доброго слова. Разом із тим Алла Федорина одразу вийшла до організаторів конкурсу з конструктивними пропозиціями: наступного разу змістити терміни його проведення і переглянути перелік номінацій.

Призер нинішнього конкурсу Альона Щербакова – конкурсант зі стажем. По можливості намагається брати участь у всіх журналістських конкурсах. Попри те, що колеги вмовляли її не пропонувати гострі матеріали, вона ризикнула й перемогла.

Для Світлани Шовкопляс за весь час роботи журналістом це перший конкурс .  Раніше з різних причин не зважувалась випробувати свої сили, а нині вирішила ризикнути – й одразу дві перемоги.

Організатори конкурсу пообіцяли, що, як було заявлено раніше, він стане щорічним.