001.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО, його перший заступник Володимир ВОЙТЕНКО та начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій ШИЛОВ проінспектували хід робіт із капітального ремонту прибудинкових територій у районі Хіммістечка.

Наразі в розпалі роботи по вул. М. Вовчок і вул. Серпнева. Заразом роблять територію біля чотирьох будинків (вул. Марко Вовчок, 13; вул. Марко Вовчок, 15, вул. Серпнева, 5; вул. Серпнева, 7). Як зазначив Віталій Шилов, розпочали з найвищої точки, після того, як зроблять зливну каналізацію, будівництво якої запланували на наступник рік, підуть донизу.

«Чотири року тому ми одними з перших в Україні розпочали масштабне оновлення дворів. Відтоді підрядники почали працювати більш якісно, а ми вдосконалили роботу в цьому напрямку. І коли нині управління капітального будівництва та дорожнього господарства взялось за облаштування прибудинкових територій, департамент інфраструктури міста зробив тротуари навколо – а це вже інша якість робіт», – зазначив Олександр Лисенко.

Окрім Хіммістечка роботи з капітального ремонту прибудинкових територій ведуться в інших мікрорайонах: пр-т М. Лушпи, вул. Котляревського, вул. Романа Атаманюка, вул. Родини Линтварьових. Наступного тижня стартує ремонт дворів по вул. Нахімова.

«На різній стадії готовності наразі 75 дворів. Працюємо за графіком. Сподіваюсь, що все, що запланували, виконаємо», – зазначив перший заступник міського голови.

За словами Віталія Шилова, на капремонт прибудинкових територій цьогоріч спрямували 50 млн грн. і планують освоїти ще 27 млн гривень.

Вже готові пропозиції управління капітального будівництва та дорожнього господарства на наступний рік. Наступного тижня структурний підрозділ подасть їх на розгляд міському голові, з тим, аби найближчим часом зайнятись розробкою проектної документації.