003.jpg

У Сумах відбулась зустріч міського голови Олександра ЛИСЕНКА з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Романом ВАЩУКОМ.

На зустрічі також були присутні перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО, начальник управління економіки, інвестицій та фінансів програм соціального захисту департаменту фінансів, економіки та інвестицій Лариса СКИРТАЧ та заступник начальника відділу інвестицій та зовнішнього партнерства департаменту фінансів, економіки та інвестицій Катерина ГАВРИЛОВА.

Очільник міста привітав іноземного гостя на сумській землі і висловив сподівання, що надалі подібні зустрічі відбуватимуться частіше.

«Приємно бачити Вас у Сумах. Ми радо вітаємо всіх гостей у нашому місті, але гостей з Канади особливо раді бачити, адже там мешкає найбільша українська діаспора, яка постійно нас підтримує», – сказав Олександр Лисенко.

Потому всі разом переглянули інформаційний ролик про Суми, в якому розповідалось про соціально-економічне становище міста, його інвестиційний потенціал.

Міський голова Олександр Лисенко зазначив, що протягом останніх декількох років у Сумах значно покращився інвестиційний клімат.

«Ми розуміємо, що потрібно працювати на розвиток наших підприємств. Адже від того, наскільки ми готові допомагати їм розширюватися та збільшувати їхні можливості, залежить і готовність інвесторів вкладати кошти в наші підприємства, а значить і в наше місто», – сказав керманич міста.

На підтвердження своїх слів Олександр Лисенко зазначив, що міська влада завжди йде на зустріч підприємствам у таких питаннях як прокладання комунікацій, облаштування прилеглих територій та інших.

Натомість Роман Ващук поцікавився у міського голови транспортним сполученням із іншими містами України та дорожньою інфраструктурою міста зокрема.

На це Олександр Лисенко відповів: «У місті протягом останніх чотирьох років ми активно ремонтували дороги. І я переконаний, що городяни та гості нашого міста це відчувають. Що ж стосується того, яке ми маємо сполучення із іншими містами, то це питання останнім часом порушується на рівні держави. Вже є зрушення і наразі ремонтуються найбільш проблемні ділянки магістральних доріг».

Посол Канади в Україні погодився з думкою міського голови і зазначив: «Ваше місто розвивається  і це одразу видно. Тому ту інформацію, яку ми сьогодні отримали від вас, ми обов’язково опрацюємо, і не має сумніву, що незабаром Суми отримають нових партнерів та інвесторів з Канади».