005.jpg

У міській дитячій клінічній лікарні Святої Зінаїди силами благодійників і міста капітально відремонтували приймальне відділення для інфекційних хворих та привели до ладу прилеглу територію.

Капітальний ремонт відділення не робився з самого моменту відкриття установи, тому був вкрай необхідним. Виконання ремонтних робіт узяв на себе благодійний фонд «Технологія», керівництво місто в свою чергу зобов’язалось впорядкувати територію навколо. Міський голова Олександр ЛИСЕНКО висловив щиру вдячність благодійному фонду «Технологія» за необхідну та дієву допомогу.

«Саме з цієї лікарні чотири роки тому ми почали змінювати ситуацію у таких закладах на краще. Наразі відремонтовано всі відділення, за винятком дерматовенерологічного. Капітальний ремонт приймального відділення – це не перша і не остання наша спільна з благодійним фондом справа. У нас є надійний партнер. Це дає той ефект синергії, який дає змогу ефективніше оновлювати медичні заклади», – зазначив керманич Сум.

На ремонт відділення благодійний фонд спрямував майже 3 млн гривень. Роботи тривали близько п’яти місяців. За цей час повністю відремонтували відділення всередині (з заміною мереж, дверей та встановленням склопакетів, нової сантехніки) та входи до нього, замінили меблі, встановили нові холодильники з кварцовими лампами. Приміщення дещо перепланували, зробивши прийом хворих із двору (вхід облаштували пандусом), де інший транспорт не заважатиме службовому, а ось майданчик перед центральним входом залишили під паркування приватних авто.

У відділенні є відокремлений пост чергової медичної сестри, окремі бокси, що дозволяють розмежувати потоки хворих, процедурна, кабінет чергового лікаря, кімната для медперсоналу з кухонним куточком і зоною відпочинку. Також благодійники подарували лікарні 5 тис. бахіл, чого, за розрахунками керівництва закладу, вистачить до кінця року.

Тим часом коштом міського бюджету зробили комплексний благоустрій прилеглої території: відремонтували дорожнє покриття перед лікарнею, на вˈїздах/виїздах поклали новий асфальт та на 2,5 м розширили парковку, встановили нову зупинку, зробили тротуари по обидва боки дороги і взялись за її ремонт, спільно з БФ «Технологія» оновили газони.

«Дивлячись на результат робіт, можна з упевненістю сказати, що наша мета досягнута – тут все зроблено для комфорту й затишку пацієнтів та медперсоналу. Це гідний приклад нашим підприємцям та всім сумчанам, як має діяти людина, що вболіває за розвиток міста, і якій не байдужі його проблеми», – зазначив перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО.

Як повідомив міський голова, цього року на ремонтні роботи у міській дитячій клінічній лікарні Святої Зінаїди з міської скарбниці виділили 6,3 млн грн., на придбання обладнання – 1,7 млн грн. На наступний рік запланували капітальний ремонт дерматовенерологічного відділення, ремонт дорожнього покриття у дворі, утеплення. Інші лікувальні заклади міста, запевнив Олександр Лисенко, також не обійдуть увагою, адже, й там сумчани мають отримувати послуги належної якості і в належних умовах. А відтак, фінансування галузі в наступному році збільшать.

Тим часом голова наглядової ради АТ «Технологія» Володимир ЗАЄЦЬ розповів, вони нині визначаються на яких об’єктах медичної сфери зосередитись наступного року. У переліку ймовірних і міський клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії. Також благодійники планують у 2019 році перевірити, як використовують ті приміщення, де вони раніше робили ремонти. А ще думають над запровадженням стипендій для лікарів, аби ті залишались працювати в Сумах.