005.jpg

У Сумах відбулись урочистості з нагоди Дня захисника України.

Зранку керівництво міста та області, а також пересічні городяни покладанням квітів вшанували пам'ять про полеглих у боях військовослужбовців.

Спочатку поклали квіти до пам’ятного знаку на честь Героїв Небесної Сотні.

Потому схилили голови біля могил загиблих в зоні АТО, братської могили «Мати-Батьківщина», де також квітами вшанували подвиги тих, хто власним життям заплатив за волю і цілісність України.

Після цього урочиста колона рушила до Меморіального комплексу «Вічна Слава». Тут також під звуки оркестру відбулось покладання квітів загиблим в роки Другої Світової війни.

Ближче до обіду на майдані Незалежності розгорнулась виставка військової та спецтехніки, стрілецької зброї та обмундирування бойових підрозділів.

Разом із представниками обласної та міської влади сумчани прослухали вітання Президента України Петра ПОРОШЕНКА з нагоди Дня захисника України.

Після цього всіх городян із цим величним святом привітав міський голова Олександр ЛИСЕНКО, який наголосив: «Вигуки «Слава Україні!» – «Героям Слава!» нині для нас не просто слова. Це символ нашого бойового духу, незламності та віри в перемогу. І ті, хто у різні часи боронив нашу країну, і ті, хто боронить її нині, довели це. Вони – Герої, які не знають страху, адже любов до Вітчизни – вище за все. Нехай слава про їхні подвиги живе у віках та серцях підростаючого покоління».

Також Олександр Лисенко вручив грамоти міського голови, медалі тим військовослужбовцям, які з честю і гідністю несуть це звання та щодня роблять внесок у примноження здобутків українського війська.

Особливо урочисто лунала присяга кадетів Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» ім. І. Г. Харитоненка.

Потому під звуки оркестру відбувся парад військовослужбовців, участь в якому взяло близько 500 військових.

Завершились урочистості біля пам’ятного знаку загиблим воїнам-артилеристам, де також відбулось покладання квітів на знак вшанування пам'яті бійців 27-ої Сумської реактивної артилерійської бригади, які загинули чотири роки тому на Луганщині від ворожих «Смерчів».