0010.jpg

КП «Шляхрембуд» цього року відремонтувало майже 150 тисяч м² міських доріг.

Допоки погода дозволяє, шляховики продовжують працювати. Зокрема завершують ремонт дороги по вул. Гамалія, де планують дійти до розворотного кільця. Дана ділянка, за словами місцевих жителів, не ремонтувалась майже півстоліття, тож нині задоволені, що нарешті це сталось.

«Цього року ми зробили у квадратних метрах на 40% доріг більше ніж торік. Разом із автошляхами ремонтували тротуари. Ми виконуємо завдання сумчан, які вони дають нам, наймаючи нас на роботу», – зазначив міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

За словами директора КП «Шляхрембуд» Олександра ВЕГЕРИ, на ремонт сумських доріг із міського бюджету було виділено 80 млн грн., ще 42,5 млн грн. надійшло з державної скарбниці. Ці кошти освоять у повному обсязі. Левову частку (90%) спрямували на середній і капітальний ремонти, а також реконструкцію доріг. Серед значних об’єктів – завершення робіт по вул. Роменська, вул. 20 років Перемоги – зважаючи на інтенсивність руху автотранспорту на цих ділянках, тут поклали асфальтобетон, що більш стійкий до зношування. Серед відремонтованих цьогоріч і вул. Троїцька, вул. Супруна, вул. Марко Вовчок та інші. Загалом сумські шляховики відремонтували майже 150 тисяч м² міських доріг. Також виконали роботи по двох тендерах на ремонт тротуарів.

«Жоден район міста не залишився без уваги. Найбільш проблемні ділянки охопили середнім ремонтом. Де не змогли це зробити, виконали поточний», – зазначив Олександр Вегера.

Наступного року фінансування даного виду робіт, повідомив міський голова, не зменшуватимуть. Плани амбітні – взятись за найширші дороги – вул. Харківська, пр-т М. Лушпи, пр-к Курський, вул. Прокоф’єва. Серед запланованих і автошляхи по вул. Псілька, вул. Лучанська. П’ята частина робіт залишиться за приватним сектором, де щороку збільшуються обсяги зробленого. Серед таких, що плануються до ремонту, дороги на Хіммістечку та в Роменському мікрорайоні.

Зважаючи на проблему з люками, які псують враження від відремонтованих доріг, на наступний рік очільник міста поставив завдання при ремонті доріг замінювати їх.