003.jpg

Працівники КП «Зеленбуд» у найближчі два тижні висадять по місту понад 800 дерев.

Почали сьогодні по обіді з нижньої тераси Покровського скверу. Тут висадили зо два десятки кленів червонолистих – такі наразі можна побачити в Сумах лише у СНАУ.

«Дерева спеціально підготовлені, що дозволяє висаджувати їх за будь-якої погоди, та адаптовані до нашого клімату», – розповів директор КП «Зеленбуд» Володимир ЛАВРИК.

Далі працівники комунального підприємства озеленюватимуть місцину біля Альтанки, опісля перейдуть на вул. Петропавлівська, де підсаджуватимуть славнозвісну Липову алею, а потім – на вул. Г. Кондратьєва.

«Зелені насадження не лише формують обличчя міста, а й створюють сприятливі умови для проживання людей. Запрошую всіх охочих долучитись до цієї роботи, і разом зробити місто ще кращим», – закликав сумчан міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

Загалом буде висаджено 811 дерев (клени, дуби, липи). За розрахунками директора КП «Зеленбуд» знадобиться на це максимум два тижні. Місто озеленюють у взаємодії з науковцями СНАУ.

«Дуже добре, що в місті дбають не лише про квіткове оформлення, а й про дерева, адже більшість із них висаджені 50-70 років тому й потребують поступової заміни. Останнім часом у нас із комунальним підприємством «Зеленбуд» налагодилась тісна співпраця, вони до нас прислухаються і враховують наші поради», – зазначила завідувачка кафедри садово-паркового та лісового господарства СНАУ Тетяна МЕЛЬНИК.

За словами Володимира Лаврика, на озеленення міста цьогоріч з міського бюджету виділи 900 тис. гривень. З них 50 тис. грн. спрямували на розробку проектно-кошторисної документації, до 500 тис. грн. – на придбання посадкового, решту – на оплату робіт.