002.jpg

На вул. Петропавлівська працівники КП «Зеленбуд» почали оновлювати молодими саджанцями славнозвісну Липову алею.

До посадки дерев долучились перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО, ректор СНАУ Володимир ЛАДИКА, студенти та співробітники аграрного університету.

«Маючи повне порозуміння з міською владою та підприємством, котре займається озелененням, цьогоріч ми почали працювати у тандемі, і долучились до робіт. Інтеграція студентів у розвиток міста має бути, тим більше, якщо мова йде про екологів та майбутніх спеціалістів в питаннях садово-паркового господарства», – зауважив Володимир Ладика.

Як повідомлялося раніше, на озеленення міста цього року з міського бюджету виділи 900 тис. грн. З них 50 тис. грн. спрямували на розробку проектно-кошторисної документації, до 500 тис. грн. – на придбання посадкового матеріалу, решту – на оплату робіт.

За словами директора КП «Зеленбуд» Володимира ЛАВРИКА, вже закуплено 90% саджанців. 250 лип планують висадити по вул. Петропавлівська, на славнозвісній Липовій алеї, та вул. Герасима Кондратьєва.

«Оновлення Липової алеї – наслідування традицій славетних сумчан – меценатів Харитоненків, котрі стояли у витоків створення цієї зеленої зони. Сподіваюся, разом із фахівцями СНАУ та сумчанами ми зробимо наше місто ще кращим, – наголосив перший заступник очільника міста. – Міська влада велику увагу приділяє зовнішньому вигляду Сум, озелененню в першу чергу. Наразі вже придбано дуби, берези, клени та кущі, які будуть висаджені по вул. Роменська та вул. 20 років Перемоги, далі роботи продовжуватимуться в напрямку вул. Катерини Зеленко та вул. СКД».

Найближчим часом працівники КП «Зеленбуд» планують посадити 811 дерев, на даний момент вже висадили 200.