007.jpg

У центрі Сум підняли прапор Військово-Морських Сил Збройних Сил України на знак підтримки українських моряків, захоплених Росією в Керченській протоці.

«Наші моряки, як справжні патріоти, діяли з честю, розумом та гідністю, так само вони зараз поводяться в полоні і з не меншою гордістю повернуться до рідних домівок, – сказав міський голова Олександр ЛИСЕНКО. – Наш народ непереможний. Ми готові стояти за свою землю. Ця акція – знак солідарності з нашими моряками».

Підняття прапора відбулось за участі учасників АТО, ООС, які виступили з ініціативою проведення цієї акції, волонтерів, керівників і працівників структурних підрозділів міської ради, громадськості.

«Напередодні, а саме у четвер, ми спільно з учасниками Спілки Ветеранів АТО проводили робочу зустріч, де була озвучена пропозиція таким чином підтримати військовополонених українських моряків. Це добра нагода показати агресору, що наш бойовий дух незламний, що ми підтримуємо хлопців, і вимагаємо якнайшвидшого їхнього повернення в Україну», – зауважив перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року біля Керченської протоки російські кораблі атакували та захопили український буксир «Яни Капу» і два катери – «Бердянськ» і «Нікополь». Унаслідок агресії деякі моряки отримали поранення. Після так званого суду на території окупованого Криму полонених вивезли до сусідньої Росії. Зараз їх утримують у слідчих ізоляторах у Москві. Один з 24 полонених моряків – командир катера «Нікополь», уродженець Сумщини Богдан НЕБИЛИЦЯ.