0010.jpg

Представники міської влади взяли участь в урочистому нагородженні за досягнення у 2018 році кращих спортсменів і тренерів обласної організації ФСТ «Спартак».

Юних спортсменів та їхніх наставників вітали міський голова Олександр ЛИСЕНКО, його профільний заступник Віра МОТРЕЧКО, в. о. начальника відділу у справах молоді та спорту Єлизавета ОБРАВІТ, депутат міської ради Борис БОГОДУШКО.

Звертаючись до спартаківців, очільник міста зазначив, що сумська громада ними пишається. Міський голова подякував їм за пропаганду здорового способу життя, якій вони приділяють щоденно велику увагу, за перемоги, що прославляють Суми та Україну. Він побажав спортсменам подальших здобутків і перемог та запевнив у своїй подальшій підтримці.

«Кожна перемога сумських спортсменів – привід для гордості кожного члена громади. Коли ви стоїте на п’єдесталі пошани, піднімається Державний Прапор і лунає Державний гімн, ми пишаємось вами, містом, Україною. Кожен такий результат досягається титанічними зусиллями, волею та наполегливою працею. Дякую вам за те, що попри все це, йдете до нових перемог», – наголосив Олександр Лисенко.

Теплі слова подяки за нелегку працю на адресу спортсменів та тренерів пролунали й від заступника міського голови Віри Мотречко. Окремо посадовиця згадала батьків дітей, котрі підтримують своїх синів і доньок у прагненні займатись спортом. Віра Мотречко побажала юному поколінню нових перемог і зауважила, що таких як вони, бойових і наполегливих, потребує місцеве самоврядування.

Посадовці нагородили ряд спортсменів і тренерів відзнаками та вручили подарунки.

Голова обласної організації ФСТ «Спартак» Тетяна ПАВЛОВСЬКА, директори СМ ДЮСШ «Спартак» Олександр БОНДАР та ДЮСШ «Спартаківець» Іван КАПТІЛОВ у свою чергу подякували міській владі за сприяння.

Окрім основної фінансової підтримки з міського бюджету торік кожен із цих закладів торік отримав із сумської скарбниці по 60 тис. грн. на придбання спортивного інвентарю. Були придбані стріли для відділення стрільби з лука, змагальна штанга у комплекті для відділення пауерліфтингу, боксерська груша та мішки, каркас для рингу, мати, татамі, м’яч набивний, гантелі, штанга для відділення боксу, канат для відділення вільної боротьби.

«Ми постійно відчуваємо підтримку міської влади, і це мотивує нас до праці, до здобутків», – зазначила Тетяна Павловська.

У СМ ДЮСШ «Спартак» і ДЮСШ «Спартаківець» культивують вісім видів спорту: легка атлетика, стрільба з лука, панкратіон, пауерліфтинг, вільна боротьба, дзюдо, бокс і спортивна аеробіка.

Торік тренери спортивних шкіл підготували Заслуженого майстра спорту України, шістьох майстрів спорту, 38 кандидатів у майстри спорту. 34 спортсменам присвоїли І розряд, 160 виконали масові розряди.

П’ятеро спортсменів стали чемпіонами світу, 10 – срібними призерами, дев’ятеро – бронзовими. 12 спортсменів стали володарями Кубка світу, один – срібним призером, двоє – бронзовими. На чемпіонатах Європи троє представників ФСТ «Спартак» здобули золоті нагороди, один – срібну, двоє – бронзову. У змаганнях за Кубки України з різних видів спорту 16 спартаківців стали переможцями, 21 – срібними та бронзовими призерами. На чемпіонатах України 48 спортсменів посіли першу сходинку п’єдесталу пошани, 62 – ІІ місце, 67 – ІІІ.

До складу збірних команд України увійшли 62 спортсмени (легка атлетика, стрільба з лука, вільна боротьба, панкратіон, пауерліфтинг, спортивна аеробіка).