003.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО зустрівся з Олексієм ХАРЧЕНКОМ, який будучи курсантом Севастопольської Академії військово-морських сил, заспівав Гімн України в окупованому Криму.

Під час зустрічі міський голова поцікався життям молодого військового та його планами на майбутнє. А також запевнив у своїй підтримці в будь-яких питаннях та життєвих ситуаціях.

Олексій Харченко розповів, що поєднав своє життя зі службою у Збройних Силах України. Закінчив Факультет військово-морських сил Одеської національної морської академії й отримав перше офіцерське звання – лейтенант. Наразі служить помічником командира судна розмагнічування «Балта» в Одесі.

У свою чергу очільник Сум подякував Олексію Харченку за мужність та патріотизм, побажав успіхів у подальшій службі у Військово-Морських Силах Збройних Сил України та зазначив, що саме завдяки такому поколінню українців наша держава має майбутнє.

«Вірю, що нинішнє молоде покоління побудує могутню, європейську, успішну Україну! Воно вже зараз добре розуміє своє призначення та відповідальність. Своїм прикладом молодь показує, що дуже важливо не здаватись, завжди тримати дане слово, бути вірним присязі», – додав Олександр Лисенко.

Нагадаємо, у березні 2014 році Олексій Харченко разом із однокурсниками Академії військово-морських сил імені П. С. Нахімова (м. Севастополь) відмовились ставати під прапор ВМС Росії, яка анексувала територію Автономної Республіки Крим. Натомість майбутні морські офіцери на плацу навчального закладу виконали Гімн України.