002.jpg

У Сумах з нагоди п’ятої річниці загибелі Героїв Небесної Сотні відбулись урочисті заходи.

Зранку керівники міста, області та пересічні сумчани поклали квіти до могили загиблого на київському майдані під час Революції Гідності Олексія Братушки та пам’ятного знаку воїнам, загиблим у зоні проведення АТО.

Потому рушили до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні, навколо якого вже стояли сумські школярі зі світлинами тих, хто віддав життя за європейські цінності українського народу під час Євромайдану.

Біля пам’ятного знаку відбувся мітинг-реквієм, а духовенство відслужило панахиду за всіма героїчно загиблими українцями на столичному майдані п’ять років тому.

На знак шани і дяки Героям Небесної Сотні підніжжя пам’ятного знаку городяни услали квітами і свічками.

Продовжились урочисті заходи концертом в обласній філармонії. Заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Степан ПАК, звертаючись до залу, наголосив: «Вираз «Небесна Сотня» підібраний дуже влучно, адже він символізує щось неземне, те, що не можна осягнути. Так само як не можна осягнути подвиг наших співвітчизників, які повстали проти брехні і свавілля тієї влади, яка керувала країною п’ять років тому. Тоді об’єдналась вся країна, українці воєдино висловили прагнення жити у вільній європейській країні. На жаль, багато кому довелось заплатити за це занадто високу ціну. Про це не можна забувати. Ми мусимо пам’ятати ці події, аби їхні жертви не були марними і Україна посіла гідне місце у європейській спільноті».