004.jpg

Сумчани сьогодні гучно і весело проводжали зиму та зустрічали весну.

Відзначення давнього народного свята, під час якого сумчани традиційно проводжають зиму та зустрічають весну, розпочалось о 10:00 у парку ім. Кожедуба.

Зі щирими словами привітань до присутніх на святі звернувся міський голова Олександр ЛИСЕНКО: «Зустріч весни завжди символізує прихід нового, кращого і радіснішого життя. Я переконаний, що ця весна стане не тільки для нашого міста, а й для усієї країни порою відродження, розквіту і благополуччя. Дорогі сумчани! Сьогоднішнє свято символізує ще й боротьбу світлої, чарівної весни з холодною зимою, і весна завжди перемагає, як завжди перемагає добро. Будьмо єдиними у прагненні змінити життя на краще, бо тільки разом ми вистоїмо, переможемо, і в нашій країні нарешті настане мир».

Очільник міста побажав великій дружній сумській родині – громаді міста – здоров’я, взаєморозуміння, і, звичайно, теплого сонячного настрою, а також почастував присутніх святковим короваєм.

Начальник відділу культури та туризму Наталія ЦИБУЛЬСЬКА зазначила, що цьогорічна програма Масниці дуже насичена і різноманітна. Гуляння розпочались зранку і тривали до самого вечора.

«Для дітей були підготовані цікаві конкурси та ігри, дорослих очікували традиційні «козацькі розваги» та спортивні змагання. Долучитись до святкування міг кожен охочий. До того ж протягом всього гуляння піснями і танцями велику сумську громаду розважали творчі колективи міста», – повідомила начальник відділу культури і туризму.

Сумчан і гостей святкового дійства частували варениками та запашними млинцями, гарячим чаєм, кашею та іншими різноманітними смаколиками. Кульмінацією свята стало традиційне спалення опудала, що символізує прощання із зимою та зустріч весни.

Цьогорічна Масниця вдалася справді сонячною, недарма вона символізує наближення теплої пори року і завжди є запорукою гарного настрою та сподівань на краще.