002.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО провів розширену нараду з питань організації загальноміського місячника з благоустрою на території Сум.

Участь у нараді взяли керівники структурних підрозділів міської ради, комунальних підприємств, установ та організацій, ОСББ, обслуговуючих підприємств, навчальних закладів, підприємств торгівлі, побуту, транспорту та зв’язку.

Звертаючись до присутніх керівників, Олександр Лисенко наголосив на важливості відповідально та сумлінно ставитися до виконання кожним заходів, спрямованих на покращення озеленення, благоустрою та санітарного стану Сум.

«Ми зібрали розширену нараду, аби забезпечити належну організацію проведення цьогорічної толоки. Всім нам хочеться жити в чистому та охайному місті. Суми – це наш спільний дім, і кожен має зробити свій внесок у спільну важливу, добру справу, – сказав очільник міста. – Зазначу, що виконавчим комітетом прийняте рішення щодо проведення загальноміського місячника благоустрою на території Сум в період з 25 березня по 22 квітня, дні загальноміської толоки – 18, 19, 20 квітня. Цим рішенням затверджені й заходи з благоустрою та наведення належного санітарного стану на території міста».

Відтак він зупинився на завданнях ключових виконавців заходів, зокрема зазначив, що: департамент інфраструктури міста відповідає за наведення належного санітарного стану та озеленення території Сум включаючи приватний сектор; проведення загальноміського місячника благоустрою житлово-експлуатаційними організаціями, ОСББ, домовими комітетами; організацію роботи комунальних підприємств; КП «Паркінг» – за наведення належного санітарного стану на 294 зупинках громадського транспорту, прибирання сміття на озері Чеха та парку «Басівський»; КП «Зеленбуд» – за прибирання центральної частини міста та підрізання крон дерев; КП «Сумикомунінвест» – за заплановані роботи по наведенню належного санітарного стану території дитячого парку «Казка», упорядкуванню квітників, проводить очищення водних поверхонь та прибережних смуг озер; КП «Шляхрембуд» – очищення доріг від дорожнього змету та листя; управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» відповідає за здійснення контролю за виконанням заходів суб’єктами господарювання по благоустрою та наведенню належного санітарного стану.

Принагідно повідомив усім, що вивіз сміття забезпечать суб’єкти господарювання – виконавці комунальних послуг з організації збирання, вивезення, утилізації твердих побутових, великогабаритних та ремонтних відходів, відповідно до території обслуговування. Зібрані за толоку рослинні відходи відвозитимуть на «зелений полігон», а ТПВ – на полігон у Великому Бобрику.

Організація виконання рішення виконкому та координація роботи підприємств, установ, організацій з питань проведення загальноміського місячника благоустрою покладено на заступників міського голови Ольгу ВОЛОШИНУ та Олександра ЖУРБУ.

«Перш за все, акцентую увагу на тому, що наведення благоустрою та належного санітарного стану це завдання не лише відповідних комунальних підприємств. Кожен мешканець міста, кожне підприємство, установа, організація, як добрі господарі, мають навести лад на своїй території. Тому звертаємося до вас і будемо звертатися до усіх мешканців міста з проханням поставитися до цієї роботи добросовісно», – сказав Олександр Лисенко.

На звершення розширеної наради опрацювали всі питання, що цікавили присутніх, зокрема: організація вивезення сміття та забезпеченість відповідною технікою, необхідність білити дерева навесні, обрізка аварійних дерев, тощо.

Також очільник обласного центру закликав підлеглих долучитися до інформування сумчан про проведення у місті загальноміської толоки та систематично інформувати про хід виконання заходів з благоустрою.