007.jpg

Міський голова зустрівся з молоддю, яка за програмою «Молодий посадовець» впродовж двох місяців стажуватиметься в органах місцевого самоврядування.

Звертаючись до стажерів, а таких за останні три роки найбільше – 67, очільник міста насамперед сказав про величезний потенціал сумської молоді та зупинився на тих можливостях для його реалізації, які дає міська влада, зокрема, через стажування в органах місцевого самоврядування, підприємствах, установах та організаціях комунальної форми власності.

Двері місцевого самоврядування відкриті для молоді, головне – знання та бажання працювати, наголосив Олександр Лисенко.

«Стажування в органах місцевого самоврядування – соціальний ліфт для перспективної сумської молоді. Ви – це потужний потенціал для зрушень, якого потребує місцева влада. Навіть, якщо не всі ви в майбутньому працюватиме у місцевому самоврядуванні, набуті під час стажування знання стануть у нагоді на інших ділянках», – зазначив міський голова.

Під час стажування молодь ознайомиться зі специфікою роботи виконавчих органів ради, положеннями та статутами, із законодавчими та нормативними актами, які регламентують роботу виконавчих органів міської ради, підприємств, установ та організацій, проходження курсу навчання з діловодства тощо.

Також стажери відвідують сесію міської ради, засідання виконавчого комітету, постійних комісій, нарад, а також інші заходи, які проводитиме міська рада та її підрозділи. Для стажистів організовуються тренінги: «Робота в команді та комунікації»; «Рівні прийняття рішень»; «Медіаграмотність».

Заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО зупинилась детально на деяких аспектах стажування та розповіла про те, що успішне його проходження відкриває молоді шлях до успішного працевлаштування в органах місцевого самоврядування, оскільки найкращі потрапляють до кадрового резерву. У три попередні роки сім осіб згодом отримали роботу в структурних підрозділах міської ради. Не боятись проявляти себе – таку пораду дала посадовиця стажерам.

Її підтримала й учасниця стажування 2017 року Руфіна СЧАСТЛИВЦЕВА. Вона подякувала наставникам, які опікувались нею, за приязне ставлення та набуті знання, які дали їй змогу просуватись кар’єрними сходами. Руфіна закликала цьогорічних стажерів не нехтувати можливістю побачити зсередини роботу міської влади та дізнатись про шляхи нагодою здобути нові знання та навички, які в будь-якому разі не будуть зайвими.

«Ви прагнете змін у місті, і завдяки стажуванню знатимете, як цього добитись», – сказала колишня стажерка.

Далі спілкування тривало у форматі діалогу. Міський голова поцікавився у присутніх їх думкою щодо рівня впливу молоді на життя міста, тим, як сумчани цього віку проводять вільний час, розповів про діяльність міського центру дозвілля молоді, реконструкцію молодіжного центру «Романтика», а також відповів на запитання стажерів.

Нагадаємо, до участі в стажуванні допускаються молоді люди віком від 18 до 35 років (на момент подання заявки), які вільно володіють державною мовою, зацікавлені в подальшому розвитку державотворення. Стажування проводиться за індивідуальним, зручним графіком.Студентам вищих навчальних закладів І – ІV рівнів акредитації, за бажанням та необхідністю, воно зараховується як проходження практики.