0010.jpg

Сьогодні керівництво міста провело зустріч з делегацією з м. Люблін (Польща), де спільно з архітекторами, представниками департаменту фінансів, економіки та інвестицій обговорили пропозиції облаштування скверу польсько-української дружби.

За словами міського голови Олександра ЛИСЕНКА, такий сквер має стати для майбутніх поколінь символом партнерських відносин між містами і країнами.

«Ми особливо цінуємо співпрацю з польськими партнерами. Завдяки колегам з Любліну, місто отримало нагоду долучитися до реалізації низки проектів, налаштованих пришвидшити впровадження реформи самоврядування в Україні та підтримувати партнерство міст на майбутнє, – наголосив Олександр Лисенко. – З метою створення зеленої зони, яка б дійсно стала символом польсько-української дружби, ми запросили представників муніципалітету Любліна долучитися до його проектування та подальшої реалізації».

Перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО зауважив, що під час безпосереднього виконання робіт будуть максимально враховані пропозиції польської сторони.

«Ми маємо намір створити комфортне місце відпочинку для сумчан і гостей. Досвід польських архітекторів буде корисним не тільки в питанні створення скверу, а і в майбутніх проектах», – сказав посадовець.

В свою чергу, начальник відділу міжнародних програм Центру міжнародної співпраці міста Люблін Евеліна ГРАБАН зауважила, міста співпрацюють вже багато років поспіль, і таке співробітництво – у планах на майбутнє за багатьма галузями.

Нагадаємо, сквер було закладено у 2017 році у рамках Днів Польщі в Сумах. Він розташований за адресою: вул. Петропавлівська, 96.

Наостанок двосторонньої зустрічі міський голова висловив переконання, що спільна праця архітекторів міста та Любліна увінчається успіхом і вже незабаром сумчани разом з гостями Сум проводитимуть гарний час у комфортній зеленій зоні.