0012.jpg

Керівництво міста, представники ЗМІ та громадськість ознайомились із ходом робіт із реконструкції Молодіжного центру «Романтика».

«У 2016 році, коли постало питання реконструкції цієї будівлі, надходило чимало пропозицій: дехто хотів зробити тут розважальний центр, дехто – торговельний і так далі, але ми ухвалили рішення на користь громади міста для того, щоб діти, молодь і всі охочі могли займатись тут творчістю, спортом, розвиватися розумово, духовно і фізично, гарно з користю проводити своє дозвілля. Вже скоро «Романтика» стане центром молодіжного, культурно- мистецького та спортивного життя міста», – сказав міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

Він зауважив, що кошти передбачені на реконструкцію будівлі витрачаються максимально ефективно та прозоро, і всі роботи виконуються якісно. Останнє очільник обласного центру контролює особисто.

За словами першого заступника міського голови Володимира ВОЙТЕНКА, внутрішні роботи виконані більш ніж на 80%. На реконструкцію «Романтики» з міського бюджету спрямували 18 млн гривень. За ці кошти у будівлі розміром понад 2500 м² укріпили фундамент, налагодили систему опалення, відновили покрівлю. Ремонт першого поверху практично завершили, тут розташовані роздягальня, санвузли, тренувальні зали для спортсменів, душові, кабінети, танцювальні зали. На другому поверсі, де буде концерт-хол, наразі дообладнують підлогу і дофарбовують стіни. Наразі головне питання – облаштування якісного освітлення та звуку, тож далі «Романтику» наповнюватимуть матеріально-технічними засобами.

«Під час реконструкції будівлі ми поставили перед собою основне завдання – створити середовище в якому б розвивалось підростаюче покоління. «Романтика» – об'єкт загальноміського значення. Хотілося, щоб вже незабаром тут вирувало життя, щоб наші діти і молодь мали улюблене місце для розвитку і відпочинку», – сказав Володимир Войтенко.

Посадовець повідомив, наступного місяця розпочнеться ремонт фасаду та благоустрій прилеглої території. При виконанні зовнішніх оздоблювальних робіт намагатимуться максимально зберегти автентичність будівлі. За попередніми розрахунками, для того, щоб повністю оновити зовнішній вигляд будівлі, потрібно близько 10 млн грн. На цей рік на реконструкцію «Романтики» заплановано 8 млн грн., тому керівництво міста шукатиме шляхи дофінансування, щоб найближчим часом роботи завершити.

За словами директора міського центру дозвілля молоді Ігоря ГАННЕНКА, атмосфера оновленої «Романтики» покликана надихати на нові ідеї і їх подальшу реалізацію.

«Всі зали ми намагаємось зробити максимально комфортними і функціональними, аби була можливість водночас проводити різні заходи, починаючи з якихось спортивних тренувань, закінчуючи кінопереглядами чи зустрічами громадських організацій. Головна мета, щоб зал був наповнений «життям», простіше кажучи, 24/7 і підходив для будь-якого виду діяльності. Для проведення спортивних змагань передбачені роздягальні з душовими», – розповів він.

Заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО подякувала за реконструкцію Молодіжного центру депутатському корпусу та усім, хто долучився до відновлення закладу: «Я вдячна всім за підтримку у питанні відновлення «Романтики», реконструкція закладу дасть можливість проводити тут великі культурно-мистецькі заходи, планів багато, тому очікуємо якнайшвидшого завершення робіт і грандіозного відкриття Молодіжного центру».

Художній керівник народного ансамблю сучасного танцю «Артес» Ірина ВОСЬМЕРИК також схвально відгукнулась про ініціативу відбудови Молодіжного центру «Романтика».

«У нас з’явиться новий концерт-хол, і це дуже добре для всіх сумчан, адже відкриваються нові можливості для реалізації мистецьких проектів, проведення змагань. Все зроблено в сучасному форматі, зручно», – сказала вона.

Позитивно відгукнулись про відновлену «Романтику» й інші присутні цього дня в Молодіжному центрі митці та спортсмени.