0012.jpg

У травні в Суми прибуде черговий гуманітарний конвой. Про це повідомила президент благодійного об'єднання «Help Point Sumy» Маріанне ПІФФАРЕТТІ під час зустрічі з очільником міста Олександром ЛИСЕНКОМ.

Зустріч відбулась за участі заступника міського голови Альони ДМІТРЄВСЬКОЇ та директора Сумського обласного благодійного фонду «Хельвеція» Миколи РЕЗНІКА.

Міський голова зауважив, – за час багаторічної співпраці з фондом міські заклади соціальної сфери значною мірою зміцнили своє матеріально-технічне становище. Він вкотре висловив щиру вдячність президенту фонду Маріанне Піффаретті та усім, хто допомагає зі збором і транспортуванням вантажу.

«Ми високо цінуємо підтримку швейцарських благодійників. Від імені сумчан дякую усім, хто долучається до важливої місії, – надає допомогу тим, хто її потребує», – сказав Олександр Лисенко і висловив сподівання, що співпраця міста і Швейцарії триватиме якомога довше.

Своєю чергою Маріанне Піффаретті повідомила, що вже за п'ять тижнів до Сум прибуде черговий конвой. За її словами, заплановано доставити вісім контейнерів гуманітарного вантажу, в яких переважно буде обладнання для лікарень та шкіл.

Окрім цього вона повідомила, що нещодавно було направлено дипломатичні листи урядам України і Польщі для того, щоб перетин кордону під час в'їзду і виїзду відбувався максимально швидко, адже від цього процесу залежать настрій водіїв і доля людей, які чекають на допомогу.

За словами Миколи Резніка, за роки співпраці приблизна вартість гуманітарної допомоги, наданої місту та області благодійним об’єднанням «Help Point Sumy» становить близько 1 млрд гривень.