001.jpg

У поминальний понеділок сумчани вшанували пам'ять Героя Небесної Сотні Олексія Братушки та загиблих учасників АТО.

Зранку на Алеї Слави біля могил полеглих захисників України зібрались їхні рідні, містяни, учні сумських шкіл з квітами і лампадками, а також представники влади міста та області.

За християнським звичаєм духовенство відслужило поминальну панахиду за тими, хто віддав своє життя за вільну Україну, її незалежність і суверенітет.

Потому присутні на вшануванні пам'яті загиблих учасників АТО услали їхні могили квітами на знак вічної поваги за їхній подвиг і самопожертву.

Вклонився пам’яті Героїв також і міський голова Олександр ЛИСЕНКО. «У ці поминальні дні кожен із нас приходить до могил своїх рідних, аби вшанувати їхню пам'ять. Сьогодні ж ми прийшли на Алею Славу, де спочивають наші воїни-оборонці. Вони загинули за нас із вами, за мирне небо над нашими головами. Низький їм за це уклін, вічна пам'ять і шана», – сказав міський голова. Спілкуючись із близькими загиблих військовослужбовців, очільник Сум запевнив, що міська влада й надалі їм допомагатиме, адже це людський обов’язок перед тими, хто залишився без своїх захисників.

Так, цьогоріч у рамках міської програми «Соціальна підтримка учасників антитерористичної операції та членів їх сімей» у міському бюджеті передбачено майже 34 млн грн. на потреби даної категорії громадян.