0010.jpg

У Сумах відбулась чергова Стратегічна сесія під назвою «Формування бачення розвитку міста Суми».

До розробки Стратегії долучились керівники структурних підрозділів виконавчого комітету, керівники комунальних підприємств, підприємці, молодь та громадські активісти. На початку сесії до присутніх звернувся міський голова Олександр ЛИСЕНКО, який також взяв участь у Стратегічній сесії.

«Розробляючи цей надважливий для міста документ, ми чітко розуміємо, що необхідно максимально залучити всі наявні джерела інформації та експертні думки, тому ми запросили польських експертів поділитися досвідом, запропонувати новий підхід в питанні розробки Стратегії і спільними зусиллями сформувати чітке бачення розвитку міста», – зауважив Олександр Лисенко.

Зокрема, він наголосив, що розвиток міста на перспективу ґрунтується, в першу чергу, на засадах сталого розвитку, що дозволить передати майбутньому поколінню ресурсну базу, яка забезпечить подальше економічне та соціальне зростання міста.

«Стратегія розвитку має орієнтуватися на залучення всіх верств громади до соціально-економічних процесів, забезпечення належних умов життя для всіх мешканців міста та наближення стандартів життя до рівня провідних європейських міст», – наголосив міський голова.

В рамках сесії зовнішніми експертами – керівником управління неінвестиційних проектів мерії Любліна Кшиштофом ЛОНТКОЮ та директором відділу із стратегії та обслуговування інвесторів мерії Любліна Маріушем САГАНОМ, співавтором Стратегії «Люблін 2020», було презентовано основні моменти процесу розробки Стратегії розвитку і акцентовано на тому, що це важливий документ, який дає відповіді на питання: яким ми бачимо майбутнє міста, у якому напрямку маємо розвиватися, та яке місце у світі повинні займати.

«Стратегія розвитку міста, яка базується на креативній економіці, а також на таких галузях як культура, освіта, IT-технології дозволить розширити нові простори, – зробити місто привабливим для інвесторів та туристів, а отже забезпечити сталий розвиток усіх сфер життєдіяльності на майбутнє», – сказав Кшиштоф Лонтка.

Минулоріч було проведено 13 секторальних Стратегічних сесій за участі громадськості, науковців, представників влади. Їх підсумував секретар міської ради Андрій БАРАНОВ, який також акцентував увагу присутніх на операційному та стратегічному контексті роботи органів місцевого самоврядування.

«Багато хто з вас був присутній на попередніх сесіях з розробки Стратегії розвитку міста до 2027 року, де ми підходили до питання вирішення проблем по галузям. Сьогодні ж ми маємо одну велику Стратегічну сесію, під час якої відбудеться попереднє формування бачення розвитку міста Суми. Тож наразі важливо сформувати свої пріоритети, стратегічні та операційні цілі», – зауважив посадовець.