0012.jpg

У Сумах розпочався цьогорічний капітальний ремонт прибудинкових територій.

Серед об’єктів, з яких управління капітального будівництва та дорожнього господарства розпочало роботи, прибудинкові території в колишньому військовому містечку, де торік попередньо зробили під’їзну дорогу. У двох дворах роботи вже завершили, у чотирьох ще ведуться. Як повідомив начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій ШИЛОВ, ремонт завершених прибудинкових територій обійшовся у близько 280 тис. грн., решта вийде дорожче, адже ті будинки мають під’їзди на обидва боки. Жителі вдячні міській владі за упорядкування прибудинкових територій. Роботи на даній ділянці управління капітального будівництва та дорожнього господарства планує завершити впродовж місяця, а наступного року вийти на ремонт на іншому боці містечка.

«Я завжди говорив, і міський голова наполягає, щоб ми заходили та робили не один-два будинки, а блоками: відвели воду, зробили парковки, доріжки, завершили і перейшли на інший об’єкт», – сказав Віталій Шилов.

Посадовець повідомив, що, окрім колишнього військового містечка, ремонт прибудинкових територій ведуть на іншій ділянці по вул. Г. Кондратьєва, по пр-ту м. Лушпи, а наступного тижня перейдуть на вул. Харківська – там ремонтуватимуть двори непарних будинків, де планують дійти від вул. Харківська до пр-ту М. Лушпи.

У попередні роки по місту вже привели до ладу до 400 прибудинкових територій. Попри критику, зауважив міський голова, ремонти продовжать, адже цього вимагають сумчани, про що свідчать звернення від містян з проханням звернути увагу на двори їхніх будинків.

«Для нашої команди немає дрібниць і головне завдання – вирішити проблеми містян, з якими вони стикаються щодня. Для цього ми ремонтуємо лікарні, школи, дитячі садки, дороги, комунікації, будинки і також прибудинкові території. Сумчани хочуть жити в комфортних умовах, і ми їх створюємо», – наголосив очільник міста.

Цього року, повідомив міський голова Олександр Лисенко хотіли відремонтувати до 90 дворів, але через недовиконання міського бюджету, що виникло через необгрунтовану перереєстрацію обласною радою ряду комунальних установ, підприємств, закладів, список довелось скоротити на майже півтора десятка. Якщо негативна динаміка з наповненням міської скарбниці збережеться, зауважив очільник обласного центру, доведеться переглядати його знову.

«З дворів, напевно, доведеться знімати найбільше коштів, бо ми не можемо забирати їх з медицини, освіти, соціального захисту, зокрема з захищених статей. Ми вже втратили 26 млн грн., прогнозуємо, що буде до кінця року 80 млн гривень. Можливо, що з ІІІ кварталу деякі роботи не фінансуватимуться взагалі. Люди, які призвели до такої ситуації, ще не розуміють, якої шкоди завдали громаді», – зазначив Олександр Лисенко.