002.jpg

У Сумах відбувся перший відкритий чемпіонат міста з легкої атлетики серед різних верств населення та спортсменів з вадами здоров’я «Коло Чеха. Суми 2019».

Організували змагання відділ у справах молоді та спорту, ГО «Спортивний клуб інвалідів «Фенікс» та її добрий друг – чех Карел ПОДОЛЯКА.

Перший відкритий чемпіонат міста з легкої атлетики серед різних верств населення та спортсменів з вадами перетворився на масштабне свято спорту, до якого лише в якості учасників приєднались 350 сумчан.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО привітав спортсменів і побажав їм успіху. Разом із тим зазначив, що кожен із них, а найперше спортсмени з інвалідністю, уже є переможцями, бо ж доводять, що сила духу та жага до життя допомагають долати життєві випробування. Очільник міста зауважив, що й сам охоче приєднався б до учасників забігу, але через проблеми з ногою лікарі не дозволили. Заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО повідомила, якщо дані змагання сподобаються сумчанам, вони стануть традиційними.

Першими на старт вийшли особи з інвалідністю, котрі долали дистанцію у 3 км, та батьки з дітьми віком від 3-х до 5-ти років, для яких організатори змагань підготували дистанцію у 100 м. Потому відбулись забіги у різних вікових категоріях на 3 і 9 км. Допоки тривали змагання юнаків і юніорів, дорослих і ветеранів, найменші учасники брали участь у рухливих іграх, майстер-класах і розважались із аніматорами.

«Коли восени минулого року в чеських горах з паном Карелом Подоляком ми обговорили лише можливість таких змагань, я навіть не уявляв, що через дев’ять місяців ми зможемо втілити цей задум! Я дякую всім! Колегам, однодумцям, тим, хто допомагав і навіть не просив називати своїх імен», – поділився враженням по завершенню змагань голова міського ГО «Спортивний клуб інвалідів «Фенікс» Олександр ГРІНКА.

Переможці та призери забігів отримали медалі та грамоти, грошові винагороди та призи від Карела Подоляки. Та з порожніми руками зі змагань не пішов жоден спортсмен. Усі, хто вийшов цього дня на старт, отримали від гостя з Чехії та партнерів змагань, серед яких були ГО «Добро єднає» та Перший Кластер виробників Сумщини, сувеніри, а окремі учасники – ще й спеціальні подарунки. Відзначили й організаторів забігу та волонтерів, котрі сприяли в його проведенні.