Надрукувати
Перегляди: 2171

У Сумах офіційно відкрили XVIII Міжнародний фестиваль духової музики «Сурми України», який цьогоріч зібрав кращих музикантів із 15 колективів України та Туреччини.

З вітальним словом під час відкриття фестивалю до присутніх звернувся міський голова Олександр ЛИСЕНКО. Він зазначив, що місто пишається вже традиційним фестивалем духової музики «Сурми України», який має багаторічну історію, проводиться в місті майже 20 років і відомий не лише в Україні, а й за її межами, адже учасниками фестивалю у різні роки були гості із-за кордону.

«Це велика гордість міста і містян – мати такий фестиваль. З упевненістю можу сказати, що фестиваль розвивається, зростає інтерес до нього з боку музичних колективів і глядачів. Впевнений, цього разу, як і всі роки до цього, учасники фестивалю, а їх майже 400, здивують нас віртуозністю і вразять творчими експериментами. Дякую тим, хто займається організацією фесту, за те, що кожного року створюєте, без перебільшення, грандіозне свято. Дякую учасникам фестивалю за можливість поринути у світ духової музики, за нове її прочитання. Бажаю всім сьогодні та завтра насолоджуватись цим вражаючим музичним святом, відпочивати та отримувати незабутні емоції від майстерного виконання музичних композицій», – сказав очільник міста.

Номери, якими розпочався фестиваль, зачаровували своїми чіткими ритмами музичного виконання та синхронністю рухів. Завдячуючи 15 колективам (одні виступають самостійно, інші спільно, тож учасників загалом 13), сумчани та гості поринули у чарівний світ духової музики. Свою майстерність демонстрували оркестри із Києва, Одеси, Чернігова, Новомосковська, Хмельницького, Сум і турецького міста Бурса. Виступи знайомих учасників і дебютантів глядачі супроводжувались бурхливими оплесками.

Отримати заряд позивної енергії та насолодитися виконанням духової музики можна буде ще завтра. З нагоди державного свята – Дня Конституції України, о 10:40 колективи пройдуть марш-парадом вул. Соборна, після виступлять на різних локаціях міста. Ввечері, о 19:00, на стадіоні «Ювілейний» розпочнеться гала-концерт фестивалю. Вхід є безкоштовним і зайняти місця глядачі зможуть за годину до початку заходу.