006.jpg

У Сумах відбулися урочистості з нагоди 23-ої річниці Конституції України.

Зранку сумчани, представники міської та обласної влади поклали квіти до пам'ятного знаку Героям Небесної Сотні та могил загиблих у зоні АТО захисників країни.

Потому на майдані Незалежності відбувся мітинг, де до сумчан та гостей міста з нагоди великого державного свята звернувся очільник обласного центру Олександр ЛИСЕНКО.

«Сьогодні немає сумніву у тому, що для побудови правової та демократичної держави, головним обов’язком кожного з нас є неухильне дотримання законів України. Як йдеться у першій статті – Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава. Наші спільні кроки мають бути спрямовані на те, щоб наша країна була незалежною, демократичною, і щоб кожен громадянин почувався захищеним», – зазначив міський голова.

Він наголосив, що Конституція України не просто основний Закон, а єдиний вірний дороговказ на шляху до європейського майбутнього держави.

Після промови Олександр Лисенко за сумлінну багаторічну працю, особливі досягнення перед містом та з нагоди Дня Конституції України вручив грамоти міського голови представникам різних сфер діяльності Сум.

З нагоди свята звернувся до сумчан і перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО: «Основний Закон – один для всіх. Шануймо його, пам'ятаючи, що Україна починається з кожного з нас. І тільки нам під силу збудувати суспільство, в якому будуть створені умови для всебічного розвитку людини, де пануватимуть гуманізм, демократія, верховенство права і справедливість».

Далі містяни та посадовці рушили до скверу ім. Т. Г. Шевченка, де поклали квіти до підніжжя пам'ятника великому Кобзарю.

Після цього маршем вул. Соборна пройшли всі 13 колективів-учасників ХVІІІ Всеукраїнського фестивалю «Сурми України». Протягом дня оркестри гратимуть на різних майданчиках міста, а о 19:00, вже традиційно, на стадіоні «Ювілейний» відбудеться заключний гала-концерт.