0012.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО відвідав КП «Електроавтотранс», де оглянув нові тролейбуси та обговорив із керівництвом підприємства проблемні питання і перспективи розвитку комунального громадського транспорту.

Днями автопарк комунального підприємства поповнився чотирма новими тролейбусами. Їх КП «Електроавтотранс» придбало через систему електронних торгів ProZorro у березні поточного року. Перемогу в аукціоні отримала компанія «Богдан Моторс», яка запропонувала найменшу ціну – 22 млн 472 тис. грн., тобто 5 млн 618 тис. грн. за одиницю техніки.

Тролейбуси української комплектації. Мають низький рівень підлоги, розраховані на 106 пасажирів кожен, пристосовані для перевезення людей із інвалідністю. Опція автономного ходу дозволяє «рогатим» пересуватися без під’єднання до контактної мережі до 7 км. На прохання сумчан, виробник передбачив між кабіною водія та салоном віконце для продажу квитків. Після реєстрації, проведення технічного огляду та обкатки тролейбуси виїдуть на лінію.

«Комунальний громадський транспорт – це надійна і якісна послуга та обгрунтований тариф, тому ми й надалі працюємо у питанні розвитку комунального громадського транспорту. До кінця року планують придбати щонайменше чотири нові автобуси, адже в нас є мікрорайони, де немає тролеї, і вони потребують такого транспорту, а наступного року намітили значно збільшити обсяги придбання комунального громадського транспорту», – сказав очільник міста.

Як повідомив директор КП «Електроавтотранс» Віталій ОДНОРОГ, з новими тролейбусами в автопарку підприємства буде 75 тролейбусів (з них 26 – із низькою підлогою). Наразі в пікові години підприємство випускає на лінію 52 одиниці електроавтотранспорту, в інший час – до 35. Восени, коли закінчить навчання коли чергова група водіїв, випуск тролейбусів збільшать.

Під час візиту до КП «Електроавторанс» очільник міста обговорив із керівництвом підприємства проблемні питання та перспективи розвитку комунального громадського транспорту. Останнє, зауважив Олександр Лисенко, передбачає не лише придбання нових машин, а й вирішення питань функціонування комунального підприємства. Тож керманич обласного центру занотував усі пропозиції керівництва та працівників ПК «Електроавтотранс щодо оптимізації діяльності підприємства. Це і розміщення власної заправної станції, і модернізації системи опалення, і придбання обладнання для шиномонтажу, і таке інше. Пропозиції тролейбусників, пообіцяв Олександр Лисенко, детально розглянуть.