004.jpg

У медичних закладах Сум тривають ремонтні роботи, які проводяться коштом міського бюджету. 

Про зроблене та заплановане йшлось на брифінгу 17 липня.

Кілька тижнів тому управління капітального будівництва та дорожнього господарства завершило реконструкцію приміщень отоларингологічного відділення КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» (1,5 млн грн).

Як розповів заступник начальника управління капітального будівництва та дорожнього господарства Ігор ЩЕРБАЧЕНКО, ремонт тривав два місяці (підрядник ТОВ БК «Сумиславбуд»). У процесі проведення робіт повністю замінили сантехніку, облицювали стіни та підлогу керамічною плиткою, замінили двері та вікна, переробили мережі електропостачання та замінили електроприлади, частково відновили киснепровід та інше.

«Наші маленькі пацієнти потребують сучасної діагностики і сучасного лікування. Вдячні за ремонт і за придбання найсучаснішого обладнання для діагности і лікування. Умови покращились, мами та діти задоволені.  Дуже приємно, коли батьки, порівнюючи нашу лікарню з подібними в інших містах, говорять, що наша краща», – сказала завідувачка відділення Алла КУШНІРЕНКО.

Директор КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» Олександр ЄМЕЦЬ зазначив, в останні роки в лікарні відремонтували всі відділення, за винятком дерматовенерологічного, на базі якого планують створити хірургічне відділення, що необхідно лікарні як закладу вторинного рівня.

Наступного місяця в рамках співпраці міста з проектом «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях» Німецького товариства з міжнародного співробітництва (GIZ) розпочнуться роботи з термомодернізації корпусу, в якому розміщуватиметься хірургічне відділення. Згодом такі ж роботи проведуть за рахунок кредиту НЕФКО і в корпусі, де працює отоларингологічне відділення.

Коштом міського бюджету по лінії відділу охорони здоров’я в поточному році провели капітальні ремонти в закладах галузі «Охорона здоров’я» на суму 1,6 млн грн.: КНП «Клінічна лікарня № 4» – 488,4 тис. грн. (капітальний ремонт ліфта –71,1 тис. грн., капремонт поліклінічного відділення № 1 – 417,3 тис. грн.); КНП «Дитяча лікарня Святої Зінаїди» – 771,1 тис. грн. (розробка проектно-кошторисної документації по хірургічному відділенню – 316 тис. грн., капітальний ремонт ліфта по вул. Троїцька, 28 – 455,1 тис. грн.); КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2» – 309,1 тис. грн. (капремонт ліфтового господарства по вул. Привокзальна, 3А – 284,6 тис. грн., капремонт приміщень амбулаторії № 2 по вул. Привокзальна, 3А – 24,5 тис. грн.).

Управління капітального будівництва та дорожнього господарства з минулого тижня займається реконструкцією першого поверху акушерського корпусу КНП «Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії», де по завершенню робіт відкриють післяпологове відділення з комфортабельними одномісними та двомісними палатами з власними санвузлами. Орієнтовна вартість перебудови – 1,5 млн. гривень. Також у планах на поточний рік капітальний ремонт системи теплопостачання на горищі акушерського корпусу – 31,6 тис. грн., для чого торік провели експертизу та розробили проектно-кошторисну документацію.

«Ми і далі робимо лікування сумчан комфортним. Для цього насамперед ремонтуємо заклади медицини, при чому увагу та кошти розподіляємо так, аби оновлення торкнулось усіх лікарень і поліклінік, пологового будинку. Цього року передбачені також капітальні роботи у Центральній міській лікарні, лікарні № 4, в поліклінічному відділенні та самій лікарні, де почнемо капремонт неврологічного відділення та центрального корпусу, лікарні № 5», – сказав Олександр Лисенко.

Початковий кошторис галузі «Охорона здоров’я» бюджету розвитку (капітальні видатки) затверджено на поточний рік у сумі 16,4 млн грн., у тому числі за напрямом використання «Капітальний ремонт інших об’єктів» – 6,5 млн гривень. Протягом першого півріччя було виділено додаткові кошти міського бюджету на проведення капітального ремонту ліфта в КУ «Сумська міська клінічна лікарня № 5» – 181,2 тис. грн. та проведено перерозподіл видатків на суму 19,1 тис. гривень. Уточнені кошторисні призначення галузі станом на 16 липня складають 19,2 млн грн., в тому числі за напрямом «Капітальний ремонт інших об’єктів» – 6,7 млн гривень.

По управлінню капітального будівництва та дорожнього господарства на капітальні ремонти в медичних закладах передбачено 8,9 млн гривень.