003.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО взяв участь в урочистостях з нагоди Державного Прапора України.

Зранку вбрані по-святковому сумчани тисячною колоною у супроводі військового оркестру пронесли розгорнутий Національний прапор розміром 4х6 м від майдану Незалежності до фонтана «Садко», де розміщений головний флагшток міста та області. Там до учасників ходи приєдналось з півтисячі містян, і разом вони взяли участь в урочистій церемонії підняття Державного Прапора.

Звертаючись до присутніх, міський голова Олександр Лисенко наголосив на важливості сьогоднішнього свята, адже прапор є невід’ємним символом держави, символом незалежності та патріотизму. Те, що День Державного Прапора відзначається напередодні Дня Незалежності України, переконаний очільник Сум, невипадковість, адже синьо-жовтий стяг – атрибут боротьби за свободу і волю України.

Олександр Лисенко привітав загал із Днем Державного прапора та прийдешнім Днем Незалежності України й побажав подальшої плідної праці на благо України та українського народу, заради розвитку України

«Політики та історики сперечаються, де та коли вперше синьо-жовтий замайорів стяг над Україною, але, на мою думку, це не головне. Головне, , що сьогодні він майорить над вільною Україно, об’єднуючи нас у єдину українську націю, – сказав очільник міста. – Щиро вітаю всіх із наголовнішими державними святами Давайте щодня працювати заради цих днів, заради пам’яті тих, хто боровся і бореться за нашу державність і нашу свободу, заради розвитку України».

З нагоди свята міський голова та керівники області вручили 10 дорослим сумчанам відзнаки за активну волонтерську діяльність, допомогу Збройним Силам України та добровольчим формуванням при проведенні АТО/ООС, а восьми юним жителям міста, котрі старанно навчаються й беруть активну участь у громадському житті, – паспорти громадян України (ID-картки).