006.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО обговорив із головним лікарем Сумського обласного центру служби крові (СОЦСК) Світланою КРИВЦУН подальшу співпрацю.

Очільник міста в СОЦСК крові частий гість, адже постійно здає плазму. На жаль, цього разу, з медичних показань, зробити це Олександр Лисенко не зміг, тому візит до Центру служби крові присвятили напрацюванням напрямків подальшої співпраці. Очільник міста подякував колективу Сумського обласного центру служби крові за те, що робить потрібну справу, а присутнім донорам, а в їхній особі всім, хто здає кров, за те, що допомагають рятувати життя.

«Приємно, що Суми є і залишаються донорською столицею світу. Якщо торік було зафіксовано рекорд 190 донацій на тисячу населення, то зараз цей показник становить уже 198. Це завдячуючи сумчанам, котрі за покликом серця безкорисно діляться власною кров’ю з тими, хто її потребує. Пропагую особисто та закликаю інших долучатись до сумського донорського руху. Рятуймо разом!», – закликав усіх містян Олександр Лисенко.

Очільник обласного центру запевнив, що міська влада й надалі підтримуватиме всі ініціативи, спрямовані на популяризацію донорства. Наразі Суми -  єдине місто в Україні, де Почесним донорам на місцевому рівні надають ряд пільг. Серед таких одноразова матеріальна допомога та знижка на оплату житлово-комунальних послуг.

Олександр Лисенко також висловив думку, що статус міста як столиці донорства має знайти своє відображення в логотипі Сум.
Головний лікар Центру служби крові подякувала міському голові за постійну увагу до установи й теми донорства, за те, що ніколи не відмовляє в допомозі. Тож вручила Олександрові Лисенку, якого по праву вважають координатором донорського руху, фірмову футболку.

«Керівництво міста не формально, а реально в донорському русі. Приємно про це говорити, і це правда, що представники влади приходять і стають донорами», – сказала Світлана Кривцун.

На запрошення керівництва Сумського обласного центру служби крові Олександр Лисенко оглянув виставку дитячих робіт, приурочену установою до Дня міста.