002.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час Фестивалю власної справи BXID, присвяченого Дню підприємця, вручив грамоти ряду представників сфери.

Фестиваль, співорганізатором якого виступила Сумська міська рада, викликав неабияке зацікавлення. Себе та свою справу представляли підприємці з усієї області. Під час фестивалю працювали фудкорти від сумських кафе та ресторанів, міні-ринок із різноманітною смакотою, маркет, де були представлені виробники одягу, аксесуарів, інших товарів, а також ті, хто надає послуги. Охочих дізнатись більше про підприємництво, підковували знанням в лекторії.

Очільник обласного центру Олександр Лисенко привітав учасників і Фестивалю та вручив ряду підприємств і суб’єктів господарювання грамоти міського голови.

«Розвиток підприємництва – це запорука соціально-економічного зростання міста, що в свою чергу гарантує стабільність економіки та підвищення рівня життя сумчан. Кожна відкрита власна справа – це робочі місця, а отже зниження рівень безробіття та підвищення рівня доходів містян, – сказав Олександр Лисенко. – Дякую за те, що робите реальну справу, і завдяки вам ми можемо розраховувати на розвиток міста, області, України. Бажаю подальших успіхів, розвитку бізнесу, щастя в особистому житті».

За даними управління у м. Сумах ГУ ДФС у Сумській області, на 1 липня поточного року кількість зареєстрованих основних платників податків по м. Суми, які здійснювали діяльність в сфері малого та середнього бізнесу становила понад 25 тисяч: юридичних осіб – 9980, фізичних осіб-підприємців – 15065.

До міського бюджету за вісім місяців поточного року надійшло єдиного податку 154,8 млн грн. проти 123,8 млн грн. за аналогічний період минулого року, в тому числі надходження від фізичних осіб-підприємців збільшились на 27 млн грн., від юридичних осіб – на 3,8 млн гривень.